Comisia Europeană anunță că primii cetățeni din UE vor fi vaccinați împotriva COVID-19 până la Crăciun

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, miercuri, că primii cetățeni din UE vor fi vaccinați împotriva COVID-19 până la Crăciun.

„Există în sfârșit o luminiță la capătul tunelului. Primii cetățeni europeni ar putea fi deja vaccinați până la sfârșitul lunii decembrie”, a declarat Von der Leyen, potrivit AP.

Anunțul vine în ziua în care CE semnează un acord pentru livrarea a 160 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică Moderna.

În urmă cu o săptămână, Moderna a anunțat că analiza inițială arată că vaccinul său anti-COVID este eficient în proporție de 94,5%, fiind al doilea grup farmaceutic care anunţă rezultate pozitive după testele clinice, primul fiind asocierea Pfizer-BioNTech.

Acesta este al şaselea contract pe care Comisia Europeană, care negociază în numele celor 27 de state membre, îl încheie cu producătorii de vaccinuri.

Pe lângă contractul cu Moderna, CE a mai semnat cu grupul suedezo-britanic AstraZeneca şi cel american Johnson&Johnson (până la 400 de milioane de doze fiecare), cu asocierea franco-britanică Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu cea americano-germană Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze) şi cu laboratorul german CureVac (până la 405 milioane de doze).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...