Ce curs le ține Petre Roman angaților lui Mugur Isărescu de la BNR

Fostul premier Petre Roman ține de câțiva ani un curs angajaților de la Banca Națională a României (BNR), instituție la conducerea căreia chiar el l-a numit în urmă cu 32 de ani pe Mugur Isărescu, care, de altfel, este și acum Guvernator. Cursul are ca teme riscul și incertitudinea, mai actuale ca oricând în zilele noastre.

Petre Roman a lansat în anul 2021 volumul „Neprevăzut și decizie. Fundamente ale gândirii decizionale sub risc și incertitudine’. Ideea acestei cărți s-a născut într-o discuție din vara lui 2020 cu Mugur Isărescu, după cum a recunoscut chiar fostul politician.

„Am avut o discuție cu Mugur Isărescu, pe care eu l-am numit Guvernatorul BNR acum 32 de ani și încă este acolo. Prezentându-i cercetările mele despre incertitudine, impredictibilitate care naște risc, el mi-a zis: în toate comunicatele BNR, absolut toate, există incertitudine. Nu poți să ții un curs? Până la urmă, m-a convins și țin un curs care se numește „Luarea deciziilor sub risc și incertitudine din perspectiva piețelor economice și financiare’’. Îl țin și acum’’, a declarat Petre Roman la o întâlnire cu oameni de afaceri.

În prezent, Petre Roman este președinte al Universității Swiss UMEF din Geneva.

Petre Roman a fost premier în perioada 26 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991. Guvernul condus de el a luat mai multe decizii, unele chiar controversate, ale căror efecte se văd și în zilele noastre: lichidarea CAP-urilor și IAS-urilor, inițierea primei legi a privatizării și, nu în ultimul rând, Legea fondului funciar nr. 18/1991 (care a refăcut proprietatea privată pe circa 82% din totalul suprafeţei agricole).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...