Prima pâine din făină de greieri este, deocamdată, în faza de testare. Producătorii dau asigurări că gustul pâinii din făină de greieri nu diferă cu nimic de gustul celei din făină de grâu. În schimb, spun ei, este mult mai hrănitoare decât pâinea din făină de grâu. Şi asta întrucât 70% din greier reprezintă proteine şi vitamine.
„Pâinea din făină de greier este reprezentată de un produs obţinut din făină albă de grâu prin utilizarea unui adaos de făină de greier într-un procent de 3% alături de maia naturală obţinută din fermentaţie naturală din fructe. Şi bineînţeles apă şi sare. Făina de greier nu conţine gluten, iar în combinaţie cu unele materii prime din aceeaşi categorie ar putea fi consumată de persoanele care au intoleranţă la gluten”, a spus Otilia Murariu, şef lucrări, doctor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi.
Ce gust are pâinea din făină de greieri
„Ne aflăm în faza de testare. Am produs această pâine în premieră și are un gust foarte bun. Acest produs poate reprezenta o soluție pentru alimentația planetei în viitor, având în vedere că proteina prezentă în făina de greieri este completă, la fel cum se găsește în pește, carne, produse lactate, ouă, deoarece conține toți aminoacizii esențiali”.
Deocamdată, pâinea din făină de greieri nu a intrat încă pe piaţă.