Ce informații poate oferi transpirația despre starea de sănătate

Cercetătorii canadieni au realizat o tehnologie care analizează transpirația și oferă informații despre starea de sănătate.

A transpira este normal și aceasta permite corpului să-și mențină temperatura între 36,5 și 37,8 grade Celsius.

Transpirația este în principal compusă din apă, dar și din minerale și proteine care-i dau gustul sărat. Un om produce între 0,5 și 1 litru de transpirație pe zi. Analizarea transpirației ar putea permite evaluarea stării de sănătate a unei persoane consideră cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada.

Ei au prezentat tehnologia pe care au pus la punct în revista de știință Bio-Design and Manufacturing. ”Senzorii portabili pot evalua sănătatea unei persoane, analizând produșii chimici și alte informații privitoare la sănătate din compoziția transpirației”, susțin cercetătorii canadieni. Comparativ cu testele de salivă sau de sânge, prelevarea se poate face autonom fără a fi invazivă. Practic, ar trebui să se plaseze senzorii imprimați 3D direct pe piele, datorită unor materiale suple ca o pastă sau un cauciuc. Datele vor putea fi colectate printr-un sistem fără fir.

Aceasta ar permite furnizarea de informații privind nivelul de stres și calitatea alimentației. Senzorii vor ajuta, de asemenea, la monitorizarea informațiilor biochimice în timpul efectuării de exerciții fizice, inclusiv nivelul ionilor care pot fi indicatori privind hidratarea, echilibrul fiziologic și psihologic în ansamblu.Cer

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole