Ce li se întâmplă face înconjurul lumii: Muntenegrenii, la un pas să-și piardă o „bucățică de țară”

Muntenegru a împrumutat un miliard de dolari de la China, ca să facă o autostradă care să traverseze ţara. La execuţie a venit tot o firmă din China. Care, din 2015 şi până acum, a făcut 40 de kilometri de autostradă şi a terminat banii.

Acum muntenegrenii riscă să facă concesii. „Trebuie să recunosc că este cea mai scumpă autostradă din Europa. În Serbia, un tronson asemănător, la o topografie similară, a costat 16 milioane de euro pe kilometru. La noi e 26”, spune Zvdravko Krivokapic, premierul din Muntenegru.

Speranța ar fi un împrumut

China a aplicat aceeaşi schemă şi în Sri Lanka şi Djibouti.

Speranţa pentru Muntenergru este să obţină un împrumut de la Uniunea Europeană ca să poată da banii înapoi Chinei şi să poată continua lucrările, potrivit stiridiaspora.ro. „Întâmplarea” prin care trec muntenegrenii a făcut deja înconjurul lumii, mulți dintre analiști întrebându-se totuși cum de a fost posibil așa ceva.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...