Ce pensie lua Mitică Popescu după 53 de ani pe scenă

S-a vehiculat că Mitică Popescu lua o pensie foarte mică, după 53 de ani pe scenă și de aceea era nevoit să facă enonomii la sânge. Însă, la un moment dat, Mitică Popescu a infimat zvonul potrivit căruia primea doar 1.300 de lei pe lună și a dezvăluit din ce bani trăiește, de fapt.

Mitică Popescu făcea, practic, frigul înainte de a ajunge în atenția medicilor. Chiar regretatul artist mărturisea, într-o intervenție pentru presa românească, în decembrie 2022, că prefera să se îmbrace mai gros în loc să dea drumul la căldură.

Intenționa să facă economie de bani, să nu fie nevoit să achite facturi colosale la energie, în perioada de criză actuală, potrivit playtech.ro.

În spațiul public, au circulat o mulțime de zvonuri referitoare la situația financiară a lui Mitică Popescu. Mai exact, s-a spus că actorul trăiește dintr-o pensie infimă, de doar 1.300 de lei pe lună.

„Nu este adevărat. Nu am o pensie atât de mică. După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei. Plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist”, spunea Mitică Popescu acum câteva luni.

Care era marele regret al lui Mitică Popescu

„Regret că nu am copii, dar în profesia noastră nu realizezi la timp chestia asta. N-ai timp să ţii nici măcar o floare… Îmi amintesc că atunci când s-a prăpădit bietul tata am avut nu ştiu câte spectacole în acea săptămână.

Poldi (n.r. – soția lui, Leopoldina Bălănuță) nici n-a putut veni la înmormântare, că avea matineu. Eu dimineaţa am fost la înmormântare la tata, iar seara eram pe scenă. Această meserie înseamnă sacrificii”, declara actorul, pentru Adevărul, în 2011.

Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți actori ai României. Dincolo de cariera în actorie, a fost prezentator de televiziune, realizând emisiunea „Dale lu Mitică”, la TVR 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...