Ce șpăgi colosale cereau angajații Metrorex pentru ocuparea unui post de mecanic

Trei angajați din cadrul Metrorex au fost reținuți după ce ar fi cerut șpagă candidaților care voiau să ocupe postul de ajutor mecanic locomotivă în cadrul companiei. Sumele pretinse de aceștia porneau de la 6.000 de euro și ajungeau la 7.500 de euro.

„La data de 26.04.2023, într-o cauza constituită în 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a reținerii pentru o durata de 24 de ore față de inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită și trafic de influență, probele administrate în cauza până în prezent conturând următoarea situație de fapt”

Totul ar fi început în cursul lunii noiembrie 2022, când inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, acționând coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și trafic de influență, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX S.A. pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă.

”Candidații la concurs apelau la diverși intermediari, unii dintre ei fiind angajați sau foști angajați din cadrul METROREX S.A., persoane care ii cunoșteau pe inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-și folosi influența față de inculpații P.D. și B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru că aceștia să-i ajute pe candidați să fraudeze concursul.

Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro.

Totodată, la dată de 26.04.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de alți nouă inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în legătură cu fraudarea unui concursului organizat de METROREX S.A.

În dată de 27.04.2023, Tribunalului București a dispus luarea față de inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. a măsurii arestării preventive pe o durata de 30 de zile”, a anunțat Parchetul București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...