Ce valoare are ajutorul de bonă și cum se poate obține?

Publicat: 31 ian. 2024, 06:59, de Mariana Olteanu, în SOCIAL , ? cititori
Ce valoare are ajutorul de bonă și cum se poate obține?
Ce valoare are ajutorul de bonă și cum se poate obține?

Primăria din Constanța vine în sprijinul părinților și anunță că va oferi ajutor de bonă pentru copilul de vârstă preşcolară. Sumele acordate în acest sens pornesc de la 250 de lei și pot ajunge la 710 lei lunar.

„Sprijin financiar de la primărie pentru serviciile oferite de bone! Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, acordă părinţilor care nu îşi permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preşcolară (max. 6 ani) ajutoare băneşti”, a informat marţi municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Ce valoare are ajutorul de bonă?

Ajutorul pentru bonă variază în funcție de media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni, astfel:

  • 710 lei pentru venituri de până la 2.100 lei/membru;
  • 550 lei pentru venituri între 2.101-2.500 lei/membru;
  • 390 lei pentru venituri între 2501-3000 lei/membru;
  • 250 lei pentru venituri între 3.001-3.500 lei/membru.

Condiții necesare pentru acordarea ajutorului de bonă

Pentru a beneficia de acest ajutor, este necesar ca părinții să fie din Constanța. De asemenea, aceștia trebuie să fie angajați cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfăşoară activităţi independente, obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură ori exercită o funcţie de demnitate publică sau asimilată. Părintele poate fi şomer indemnizat sau înregistrat în evidenţele AJOFM, la data solicitării, ca persoană în căutarea unui loc de muncă care nu a refuzat maximum două oferte de muncă din partea AJOFM.

Totodată „copilul pentru care se solicită ajutor financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă nu este înscris la creşă/grădiniţă sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă”.