Cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii! Anchetatorii au rămas șocați

Publicat: 10 apr. 2024, 23:05, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii! Anchetatorii au rămas șocați
Cea mai mare frauda din istoria Marii Britanii! Anchetatorii au ramas socati

Presa din Marea Britanie vuiește de ultimul caz descoperit de oamenii legii. Vorbim despre cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii, care a fost pusă la punct de cinci cetățeni bulgari.

Oamenii legii au descoperit recent cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii! Aceasta a fost orchestrată de cinci cetățeni bulgari, care au fost luați la ochi după ce s-au lăudat cu banii lor pe rețelele sociale.

A fost descoperită cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii

Autoritățile britanice au destructurat o rețea infracțională abonată pur și simplu la ajutoarele sociale oferite de Regat. Mai exact, cele cinci persoane acuzate de fraudă au reușit să ia de la statul britanic nu mai puțin de 50 de milioane de lire sterline!

După ce i-au arestat pe membrii bandei, poliţiştii au confiscat banii obţinuţi prin fraudă şi o maşină de lux. Schema infracțională pusă la punct de bulgari i-a lăsat însă cu gura deschisă pe anchetatorii britanici.

Infractorii au depus peste 6.000 de cereri de ajutoare sociale în patru ani şi jumătate. Lidera grupului, Galina Nikolova, de 38 de ani, își deschisese drept paravan un magazin și poza într-o femeie de afaceri respectabilă. În faţa dovezilor, a fost nevoită însă să recunoască înşelătoria.

„În ultimele zile, cinci persoane au pledat vinovat la furtul a peste 50 de milioane de lire din banii contribuabililor. Sunt extrem de mândru de munca investigatorilor şi a Procuraturii care au doborât această bandă de infractori, a declarat Mel Stride, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Pensiilor.

Cei cinci bulgari care au dat cel mai mare tun din istoria protecţiei sociale britanice îşi vor afla condamnarea luna viitoare. Dar de unde a plecat acest dosar? Ei bine, infractorii își etalau pe rețelele sociale ceasurile de zeci de mii de euro, bolizii de lux dar și vacanțele de cinci stele pe care le făceau prin multe țări exotice. Membrii bandei obișnuiau chiar să urce clipuri pe TikTok în care apăreau sume mari de bani care zăceau pur și simplu pe podeaua casei în care locuiau.