Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru cel Nou. Te ferește de rele

Pe 27 octombrie este sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Aceasta este o perioadă a pelerinajului la moștele Sfântului, care se află la Patriarhie. De asemenea este și perioada rugăciunilor către acest sfânt iubit. Care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru cel Nou?

Dacă v-ați întrebat de ce Dimitrie cel Nou s-a numit și Basarabov, aflați că el a trăit în vremea drept-credincioșilor împărați româno-bulgari. Și era dintr-un sat care se numește Basarabov, sat așezat pe marginea apei Lomului.

Revenind la această perioadă a rugăciunilor, iată care este cea mai puternică rugăciune adresată acestui sfânt. O rugăciune care ferește de rele și necazuri.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru cel Nou

O, Dumnezeul meu, ce face cel care nu se sacrifică cu totul pentru Tine? Şi cât de departe sunt de Tine dacă nu mă ofer cu totul iubirii Tale. Câte imperfecţiuni văd în mine! Câte neputinţe şi scăderi în servirea faţă de Tine!

O, Doamne, cât de puţine lucruri facem pentru Tine. Asemenea bobului de muştar sunt faptele noastre bune şi mari stânci faptele rele.

Îmi pare rău pentru că de foarte multe ori uit de Tine şi de nenumăratele graţii pe care le obţin din partea iubirii Tale nesfârşite. Când uit de ele, Te rog să mă ierţi, Doamne, şi să nu-mi socoteşti ca pe o vinovăţie mărginirea fiinţei mele.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru cel Nou

Învaţă-mă şi pe mine să îndeplinesc astfel de lucruri pentru Mărirea Ta, oricât de mare ar fi preţul, după exemplul servului Tău Dumitru şi al tuturor martirilor. Amin.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...