Cele două PSD-iste bătăușe din Cluj au fost excluse din partid

Publicat: 20 mart. 2023, 08:52, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cele două PSD-iste bătăușe din Cluj au fost excluse din partid

Cele două consiliere locale care s-au luat la bătaie chiar în incinta sediului PSD din Cluj au fost excluse din pratid. Este vorba, mai exact, de consilierul local clujean, Anca Ciubăncan şi de Angela Sacaliş.Alte două femei din PSD Cluj care au fost de față la altercație au fost sancționate cu avertisment.

Decizia a fost luată duminică de Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj-Napoca, reunit în ședință extraordinară. Excluderile au fost făcute în baza articolului 31, alineatul 4 din Statutul PSD. Filiala municipală a decis de asemenea sancționarea cu avertisment a șefei organizației de tineret Cluj din cadrul PSD, Evelina Milea şi a unei alte membre de partid, Luiza Neagu, ambele prezente la incident.

„Hotărârea subliniază lipsa de toleranță în față acestor derapaje și dorința de a nu perpetua astfel de comportamente în cadrul echipei noastre”, transmite PSD Cluj-Napoca într-un comunicat remis duminică seara.

Context

Consilierul local PSD Anca Ciubăncan a ajuns vineri seara la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Cluj, cu o rană gravă la cap, după ce a fost bătută, chiar în sediul de partid de alte trei colege.

Consilierul Anca Ciubăncan a fost ar fi fost bătută chiar în sediul PSD Cluj Napoca, organizația municipală, de alte trei femei, între care Angela Sacaliș și Evelina Milea, președintele organizației de tineret al PSD Cluj, informează publicația Foaia Transilvania.

Poliția și Ambulanța au ajuns la fața locului

La fața locului a intervenit și un echipaj de la Poliția Cluj Napoca. Potrivit surselor noastre, consiliera locală le-ar fi reproșat celor trei activiste ale PSD, că fumează în sediul partidului ia acest lucru este ilegal. La scurt timp, aceasta a fost împinsă și în cădere a dat cu capul de asfalt.

“Am picat în fața partidului. Nu am intrat în partid. Totul s-a întâmplat în curte. Am ajuns la sediu și le-am cerut să deschidă poarta cu telecomanda. Fumau ca turcoaicele înăuntru. Și le-am spus să nu își bată joc de munca altora. Atunci Sacaliș a început să mă înjure. În acel moment le-am spus că sediul PSD este spațiul public. Sacaliș mi-a să o f** pe mama și pe Aurelia Cristea cu legea ei.Sacaliș a venit și a sărit pe mine și avea niște teniși în picioare și mi-a dat cu picioarele în burtă. Am reușit să ma trag și atunci Sacaliș a revenit și m-a împins și am căzut, și m-am lovit la cap. Îmi e foarte rău și am o senzație de vomă …”, declarat femeia bătută pentru Foaia Transilvania.