Centre de urgență pe lângă spitale și coplată în cazul pacienților care vor un anumit medic

Ministrul Rafila propune, în viitoarea strategie națională de sănătate, înființarea de centre de urgență în curtea spitalelor sau în apropierea acestora, precum și posibilitatea ca pacientul să-și aleagă, pe baza unei coplăți, doctorul din spital care să-l consulte sau să-l opereze.

În aceste centre de urgență, consultațiile vor fi asigurate de medicii de familie. Aceștia nu resping proiectul, dar spun că nu au timpul necesar pentru a oferi servicii medicale suplimentare.

Centrele de urgență ar putea să funcționeze anul viitor în câteva orașe în cadrul unui proiect pilot. Acest proiect, cu durata de doi ani, ar putea fi extins, evident, dacă va da rezultate pozitive.

Propunerea are ca scop degrevarea unităților de primiri urgențe din spitale și creșterea rolului medicului de familie prin extinderea competențelor și posibilităților de a prescrie mai multe investigații și tratamente.

De asemenea, mai este propus și un proiect potrivit căruia pacientul își poate alege doctorul din spital care să-l consulte. Aceasta se va face prin programare și cu coplată.

Proiectul coplății, care ar urma să se materializeze peste trei ani, a declanșat deja multe critici.

Strategia națională de sănătate se află, până la 10 decembrie, în dezbatere publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...