Centrul comercial incendiat în Donețk. Mai multe zone din Ucraina, bombardate

Un centru comercial din Donețk a luat foc, după ce a fost lovit de un proiectil, iar mai multe zone din estul Ucrainei au fost bombardate, fără a se cunoaște deocamdată dacă există și victime umane.

Miercuri, 24 august, centrul comercial Galaktika din Donețkul ocupat de ruși a luat foc. Un amplu incendiu a izbucnit, conform publicației News of Donbass.

Localnicii transmit că clădirea centrului comercial a fost distrusă, un incendiu a izbucnit în urma bombardamentelor iar fumul a fost observat în diferite părți ale orașului.

Conform agenției ucrainene de știri Ukrainski Novini, invadatorii ruși din Donețk au inițiat bombardarea unor clădiri din  auto-intitulata Republică Populară Donbass pentru a justifica trimiterea unor rachete asupra clădirilor guvernului ucrainean, de Ziua Independenței Ucrainei.

În ultima zi, în urma bombardamentelor din regiunea Donețk, un civil a fost ucis iar alte 2 persoane au fost rănite.

Miercuri, 24 august, ocupanții ruși au lovit cu rachete și orașul Dergachi din regiunea Harkov.

Conform agenției ucrainene de știri, patru explozii au fost auzite și în Myrhorod, regiunea Poltava, pe 24 august.

Dimineața, ocupanții ruși lovit din nou Zaporoje, afectând infrastructura unuia dintre cartierele orașului.

3 COMENTARII

 1. Vagabonzi sau iahturi internaționale în loc de flotă
  Deplasarea crucișătorului „Marshal Ustinov” este de 11,3 mii de tone, deplasarea iahtului „Eclipse” este de 13 mii de tone.

  Evenimentul este de remarcat prin faptul că aceasta este prima vânzare de acest fel a „proprietății de înot” arestată, deși restului cetățenilor Rusiei s-ar părea, având în vedere evenimentele recente, supărarea unei persoane individuale nu este deosebit de interesantă.
  Uneori este util să „răsfoiți fișierele” din trecutul nu atât de îndepărtat. Titlu din 2018: „20 de iahturi de miliardari ruși depășesc costurile marinei”. Instalații electrice comparabile ca putere cu centralele nucleare, blindajele locale, radarele militare, sistemele de bruiaj și războiul electronic, sistemele aeropurtate, mini-submarinele și elicopterele…

  Crezi că este o exagerare? Aici este iahtul „ Eclipse ” (proprietarul se numește Abramovici ), cu o deplasare de 13 mii de tone. Dar crucișătorul de rachete „Marshal Ustinov” cu o deplasare de 11,3 mii de tone. Cu echipament complet pentru perioada respectivă, iahtul Eclipse a fost estimat la aproximativ un miliard de euro, spre comparație, contractul de construcție a zece (ZECE!) fregate de tip FREMM pentru Marina Italiană a costat (tot la acea perioadă) 5,9 miliarde. euro.

 2. 24 august 14:14
  Zelensky dorea să părăsească Ucraina după începerea operațiunii speciale a Forțelor Armate Ruse.
  Vladimir Zelensky ar fi putut părăsi țara chiar la începutul operațiunii speciale a Forțelor Armate Ruse.
  Mai devreme în știri, Zelenski amenințase că va „lua” Crimeea din Rusia „prin orice mijloace”.

 3. 24 august 12:51
  Ministerul Apărării a vorbit despre pierderile uriașe ale Forțelor Armate ale Ucrainei
  Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-locotenentul Igor Konașenkov, în cadrul unui briefing din 24 august, a vorbit despre succesele armatei ruse în timpul operațiunii speciale a Forțelor Armate Ruse în Ucraina.
  Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-locotenentul Igor Konașenkov , în cadrul unui briefing din 24 august, a vorbit despre succesele armatei ruse în timpul operațiunii speciale a Forțelor Armate Ruse în Ucraina.

  Potrivit acestuia, ca urmare a acțiunilor ofensive ale forțelor aliate ale Rusiei și ale republicilor populare Donbass, pierderile 68-a de infanterie-jaeger, 66-a mecanizată și 56-a brigăzi de infanterie motorizată ale Forțelor Armate ale Ucrainei s-au ridicat la mai mult de 600 de oameni, peste 160 de soldați ucraineni au refuzat să continue lupta.

  În plus, aeronavele rusești au atacat pozițiile Batalionului 20 al Forțelor Armate Mecanizate ale Ucrainei 93, distrugând mai mult de jumătate din personalul său și la punctul de desfășurare temporară a Brigăzii 72 Mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei în RPD. , distrugând 80 de soldați ucraineni.

  De asemenea, batalionul 18 al Brigăzii 35 Marină a Forțelor Armate ale Ucrainei a suferit pagube grave: a încercat să forțeze râul Ingulets din regiunea Herson, dar a pierdut peste 80 de oameni uciși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...