CEO Wizz Air: Zburăm pe anumite rute doar dacă ies banii

Sezonul estival se anunță unul extrem de dificil pentru transporturile aeriene. József Váradi, CEO Wizz Air, a declarat că ”dacă zborul face bani, zburăm mai mult pe acele rute, dacă ruta nu face bani, atunci reducem frecvența sau suspendăm zborurile”.

”Nu cred că industria va merge ca pe roate în această vară, cred că vor fi factori perturbatori, va fi o vară provocatoare din cauza unor factori numeroși. Menționez doar câțiva dintre acești factori. În continuare există război, acesta este un factor care afectează controlul traficului aerian, acesta poate fi o sursă de perturbare. Vedem provocări în lanțul de aprovizionare și care poate afecta și operațiunile industriei.

Da, cred că trebuie să fim oarecum pregătiți la vară pentru un mediu de operare disruptiv, dificil. Noi am făcut o mulțime de investiții pentru a ne asigura că suntem mai rezistenți, mai intacți, chiar și în condiții dificile. Deci, am schimbat o parte din programări pentru a ne asigura că piloții nu depășesc timpul legal de zbor, avem mult mai multe resurse pentru a ne asigura că, dacă avem nevoie să aducem piloți sau echipajul de cabină, putem să o facem fără probleme. Avem mai multe avioane de rezervă pentru a ne asigura că, dacă ceva merge prost, mă refer și la probleme tehnice, avem oportunități și putem continua să funcționăm. Am adăugat aproximativ 150 de oameni în echipele noastre de management operațional”, susține József Váradi.

József Váradi , CEO Wizz Air invocă problemele financiare drept motiv pentru suspendarea anumitor zboruri.

”E foarte simplu. Luăm fiecare decizie în funcție de profitabilitate. Dacă zborul face bani, zburăm mai mult pe acele rute, dacă ruta nu face bani, atunci reducem frecvența sau suspendăm zborurile”, a explicat József Váradi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...