„Cerul înstelat de deasupra noastră”. Mesajul lui Navalnîi din colonia penitenciară

Opozantul rus Alexei Navalnîi se află în colonia penitenciară nr. 2 de la periferia oraşului Pokrov, în regiunea Vladimir, unde trebuie să ispăşească doi ani şi jumătate de închisoare.

Navalnîi a denunţat luni că este încarcerat într-un „lagăr de concentrare” într-un mesaj pe contul său de pe Instagram, făcând public astfel locul său de detenţie după mai multe zile de incertitudine, relatează AFP.

Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rus a reuşit să mă surprindă. Nu am crezut că se poate construi un lagăr de concentrare la 100 km de Moscova”, scrie militantul.

Mesajul său este însoţit de o fotografie a sa mai veche, nedatată, în care apare ras în cap.

Salut tuturor din Sectorul A de control intensificat”

Trei lucruri continuă să mă surprindă: cerul înstelat de deasupra noastră, imperativul categoric (o lege care trebuie respectată necondiţionat şi este justificată ca scop în sine) din forul interior al fiecăruia şi senzaţia incredibilă de a-ţi trece mâna peste capul tocmai ras”, spune opozantul în vârstă de 44 de ani.

Navalnîi, care îşi intitulează mesajul „Salut tuturor din Sectorul A de control intensificat”, spune că tot ceea ce face şi gesturile sale sunt înregistrate de camere de supraveghere: „Toată lumea este supravegheată şi cea mai mică încălcare duce la un raport”.

De mai multe zile, avocaţii lui Aleksei Navalnîi încercau să afle locul unde a fost dus după transferul său la sfârşitul lunii februarie după condamnarea în apel.

Înconjurată de un gard înalt cu sârmă ghimpată în partea de sus, închisoarea unde se află a fost descrisă ca fiind deosebit de dură de către foşti deţinuţi. Un alt opozant rus, Konstantin Kotov, care a stat aici mai bine de un an, a descris închisoarea drept un mediu în care deţinuţii nu au practic timp liber şi sunt complet rupţi de exterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...