Chilipiruri de la ANAF, dar și licitații spectaculoase pentru produse de lux!

Publicat: 18 sept. 2023, 13:44, de Teodora Dinu, în Business , ? cititori
Chilipiruri de la ANAF, dar și licitații spectaculoase pentru produse de lux!

Pentru a strânge bani la buget, ANAF vinde tot ce prinde. Printre bunurile confiscate se numără de la ceasuri de lux Cartier, Hublot sau Rolex, până la produse de maxim 10 lei bucata.

De curând, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat o licitație spectaculoasă.  Așa cum se știe, obiectele de valoare ridicată, ca mașini și case, produse de lux sunt scoase la licitație. În curând, va fi scos la vânzare un impresionant lot de 122 de ceasuri de lux. Prețul de pornire pentru acest lot extravagant a fost stabilit la 1.671.850 lei.

Ce ceasuri de lux vinde ANAF și cât costă?

Printre ceasurile deosebit de valoroase care vor fi disponibile în cadrul licitației se numără brand-uri mari, precum Audemars Piguet, Breitling, Cartier, Corum, Hublot, IWC, Omega, Panerai, Rolex, Tag Heur, Tudor, Zenith și multe altele.

Licitația este programată pentru data de 26 septembrie, începând cu ora 15.00, și se va desfășura în București, la adresa strada Lucrețiu Pătrășcanu nr.10, Corp B, sector 3.

Participanții trebuie să țină cont de faptul că, potrivit prevederilor din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, la prețul de adjudecare se va adăuga TVA în cuantum de 19%.

Astfel de licitații sunt organizate periodic de ANAF. Interesul este ridicat, pentru că bunurile confiscate se vând sub prețul de piață pentru acoperirea măcar parțială a prejudiciului.

Cei care urmăresc site-ul ANAF pot găsi mașini de lux puse în vânzare chiar și cu 3.000 de euro

De exemplu, în luna mai, la Timișoara, au fost scoase la licitație două vehicule care au atras privirile cumpărătorilor interesați. Primul dintre acestea era un BMW X5, un sedan cu 5 uși fabricat în 2005, echipat cu o cutie de viteze automată și transmisie pe roți spate. Prețul de pornire pentru acest lux automobil a fost de 15.890 de lei, echivalentul a aproximativ 3.000 de euro.

Magazinele – un loc pentru chilipiruri

Pe lângă licitațiile organizate, ANAF are și magazine de unde poți cumpăra produse neperisabile, de menaj, îmbrăcăminte la prețuri mici.

În general, oferta magazinelor ANAF cuprinde o gamă variată de produse, iar uneori acestea se vând la prețuri mult mai mici decât în second-hand-uri. Prețul mediu al produselor din magazinele ANAF nu depășește adesea 10 lei.

Magazinele ANAF sunt un loc ideal pentru cei care caută chilipiruri, oferind o varietate mare de produse la prețuri reduse. De la alimente la haine și electrocasnice, toate se găsesc la prețuri mult mai mici decât în alte magazine.

De exemplu, o pereche de blugi costă 7 lei, iar o pereche de încălțăminte poate fi cumpărată cu doar 3 lei. De asemenea, puteți găsi căni sau curele la prețul simbolic de 1 leu.

Unde găsești magazinele de desfacere ANAF?

În România există un total de 8 magazine ANAF care comercializează produse confiscate, toate în localități diferite. Iată care sunt acestea, conform portalului oficial al instituției:

1 magazin în județul Galați, str. Brăilei nr. 33, Municipiul Galați,  e-mail: [email protected];

1 magazin în Municipiul Târgoviște, str. Calea Domnească nr. 166, județul Dâmbovița, e-mail: [email protected];

1 magazin situat în clădirea A.J.F.P. Gorj, din Tg. Jiu, str. Siretului , nr. 6, județul Gorj,e-mail: [email protected];

1 magazin ANAF în județul Timiș, str. Gheorghe Lazăr, nr. 9B, loc.Timișoara,  e-mail: [email protected];

1 magazin situat în Oradea, strada Dimitrie Cantemir, nr. 2B, e-mail: [email protected];

1 magazin situat în Municipiul Sibiu, str. Calea Dumbrăvii, nr.17;

1 magazin situat în Municipiul Brașov, Bld. Alexandru Vlahuță, nr. 59, e-mail: [email protected];

1 magazin situat în str. Măriuca, nr.14, sector 4, București, e-mail: [email protected];

Citește și: Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?