Chiriașii din această țară nu pot fi EVACUAȚI

Publicat: 24 aug. 2020, 20:00, de Roxana Roseti, în POLITICĂ , ? cititori
Chiriașii din această țară nu pot fi EVACUAȚI

Guvernul londonez a prelungit interdicția asupra proprietarilor de locuințe în Anglia și Țara Galilor. Aceștia nu pot evacua chiriașii până la 20 septembrie, în urma temerilor că mii de oameni și-ar putea pierde locuințele.

Măsurile au fost introduse pentru a oferi o mai bună protecţie milioanelor de chiriaşi din Marea Britanie care ar putea să se confrunte cu dificultăţi financiare din cauza crizei legate de pandemie.

Cu 6 luni înainte

În Marea Britanie, moratoriul cu privire la evacuări, care este în vigoare de 5 luni, urma să expire duminică. Executivul londonez a mai decis că este necesară anunţarea chiriaşilor prin preaviz cu 6 luni înainte de a fi evacuaţi din locuinţa pe care o ocupă. Liderul Laburist, Sir Keir Starmer, a declarat că cel mai recent anunț a dat doar „chiriașilor încă câteva săptămâni pentru a-și face bagajele”. Un grup de proprietari a descris extensia drept „inacceptabilă”. Înainte de pandemie, notificarea evacuării era de obicei de două luni. În Țara Galilor, aceasta a fost deja extinsă la șase până la sfârșitul lunii septembrie și rămâne în curs de revizuire.

În Scoția, o propunere de preaviz pentru șase luni până în martie necesită aprobarea Parlamentului scoțian, iar legile din Irlanda de Nord includ o perioadă de preaviz de 12 săptămâni.