Chromosome Dynamics, companie orientată către nevoile agricultorilor, intenționează să se listeze la Bursa de Valori București

Dezvoltatorul de soluții IT&AI orientate pe agribusiness, Chromosome Dynamics (CHRD), cu afaceri de peste 500.000 euro după primul an de activitate, intenționează ca în ultimul trimestru al anului 2021 să realizeze un plasament privat.

Compania dezvoltă soluții integrate, orientate către nevoile fermierilor și agricultorilor în vederea tehnologizării 4.0 pentru agribusiness.

Chromosome Dynamics este o companie cu capital integral românesc creată în 2020 de Ionel Mugurel Gabriel, care a făcut parte din echipa care a dus spre listare singura companie românească din domeniul agriculturii, a intrat în antreprenoriat cu un nou proiect.

„Intenționăm ca anul acesta să facem un plasament privat, ulterior listare la BVB. Data la care se va întâmpla acest lucru depinde foarte mult de evoluția discuțiilor cu investitorii privați interesați de business-ul nostru, respectiv de discuțiile pe care le vom avea cu broker-ul cu care intenționăm să mergem la bursă”, declară antreprenorul Ionel Mugurel Gabriel (foto), cu o experiență de peste 10 ani în agrobusiness.

One stop shop pentru agricultorii din România

Un prim proiect digital al companiei CHRD este aplicația AGROBAZAR APP, ce reconfigurează modul în care se desfășoară în prezent procesul consultanță-vânzare-cumpărare prin aducerea pe piața globală a unor soluții IT interconectate cu hardware și software AI. Agrobazar este un one stop shop pentru agricultorii din România.

Agrobazar, pune la dispoziția fermierilor și legumicultorilor consultanță în agribusiness, utilaje și inputuri: semințe, pesticide, îngrășăminte și utilaje agricole. Până astăzi, Agrobazar a atins 10.000 de utilizatori și 150 de consultanți independenți înscriși pentru a oferi consultanță de specialitate viitorilor utilizatori ai aplicației. În a doua jumătate a anului aplicația Agrobazar va fi disponibilă pentru descărcare în Magazin Play (Android) și AppleStore (iOS).

Primul pas al strategiei

„Ne dorim să aducem plus valoare domeniului în care activăm prin soluții inovatoare. Chromosome Dynamics este o companie a viitorului care va reconfigura procesele, soluțiile și perspectivele agrobusiness-ului. Aplicația Agrobazar este un punct de start și nu vrem să ne oprim aici”, mai spune  Ionel Mugurel Gabriel.

Primul pas al acestei strategii este aplicația Agrobazar, la care se lucrează de anul trecut, cu care antreprenorul Ionel Mugurel Gabriel are în plan venituri de 1 milion euro până la finalul acestui an, iar în 2022 se dorește atingerea pragului de 2 milioane de euro și peste 50.000 de utilizatori.

Se dorește vânzarea aplicației Agrobazar ”as a service” în Ungaria, Austria, Germania, Polonia și Italia. În 2023 se plănuiește dezvoltarea de soluții hardware intercontectate cu aplicația Agrobazar, cu scopul identificării exacte a problemelor cu care se confruntă fermierii, respectiv cu oferirea de soluții real-time, cum ar fi de exemplu planuri complexe de tratament, direct în aplicație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...