Cine are dreptate. „Bătaie” pe zborul lui Gagarin

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a răspuns afirmațiilor preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, cu privire la rolul Ucrainei în pregătirea primului zbor în spațiu. 

„Zelenski s-a exprimat în privinţa aniversării primului zbor al omului în spațiu astfel: „Fără modestie excesivă, voi spune că fără Ucraina acesta ar fi fost imposibil. Constructorii ucraineni au jucat un rol cheie în realizarea programului spațial sovietic. La calculele fundamentale oamenii de știință au adăugat credința că este posibil să se ajungă la stele. Și au reușit” – a declarat Zaharova, citându-l pe Zelenski, potrivit RADOR.

Ziua Cosmonauticii, legată de Gagarin

Sateliți, rachete și zâmbetul lui Gagarin – toate acestea erau comune și aparțineau tuturor celor 15 republici ale Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice… Oameni de știință, muncitori, profesori, medici, militari și toți cei care au muncit pentru a atinge un obiectiv incredibil.

Păcat că cele mai strălucite realizări ale regimului modern de la Kiev au devenit răutate nestăpânită, rusofobie și reîncarnare a ideologiei naționaliste cu simboluri naziste”, a scris Maria Zaharova, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în Rusia, la 12 aprilie este sărbătorită Ziua Cosmonauticii, stabilită prin decretul prezidiului Consiliului Suprem al URSS din 9 aprilie 1962. Această dată este marcată în cinstea primului zbor al omului în spaţiu, efectuat cu exact 60 de ani în urmă de către cetățeanul sovietic, Iuri Gagarin, la bordul navei spațiale „Vostok”, potrivit Ria Novosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...