Cine e Rareș Prisăcariu, copilul-minune de la Românii au Talent. A recitat un monolog al lui Vlad Țepeș!

Publicat: 23 ian. 2023, 09:55, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Cine e Rareș Prisăcariu, copilul-minune de la Românii au Talent. A recitat un monolog al lui Vlad Țepeș!

Rareș Prisăcariu a uimit juriul Românii au Talent după ce a recitat un monolog al lui Vlad Țepeș. La 7 ani, copilul-minune din Botoșani s-a calificat direct în semifinală cu momentul său impresionant, după ce a primit Golden Buzz de la Smiley și Pavel Bartoș.

Rareș Prisăcariu este din Botoșani și are o capacitate excepțională de memorare, recită din Eminescu, dar și proză sau monologuri și dă adevărate lecții de patriotism. Este pasionat de lectură, a citit până acum peste 200 de cărți, dar, în aceeași măsură, îi place actoria pe care o studiază la Școala Populară de Artă din Botoșani.

De altfel, când va fi mare, vrea să fie „actor popular, național și internațional“, după cum le-a mărturisit lui Smiley și Pavel Bartoș.

„Scrisoarea a III-a” este preferata lui pentru că Mircea cel Bătrân este foarte ferm. Știe și texte în proză, monologuri, pe care le reține la virgulă. 

“Investiția în educație este soluția!”, a spus băiețelul care și-ar dori ca oamenii să citească mai mult. 

Când se va face mare vrea să fie actor și să joace mai multe roluri: violonist, profesor, preot, cântăreț sau președinte.

E lider în „Trupa Șoriceilor” la actorie. Au interpretat împreună la mai multe serbări „Când pisica nu e acasă”. El era Șoricel, Prințul Miorlau și naratorul poveștii. 

Înainte de a urca pe scenă, Rareș Prisacariu a fost prezentat, într-un material special. Micuțul a fost filmat chiar într-o bibliotecă, înconjurat de cărți. „Mă numesc Rareș Prisacariu, am împlinit 7 ani și vin din leagănul culturii, de la Botoșani. Și vă invit pe toți cu mare drag la Botoșani, pe meleagurile sfinte ale lui Mihai Eminescu, la Ipotești. Până acum cred că am citit vreo 200 de cărți”, spune micuțul.

Și a continuat: „Am citit de mic și am învățat cât de important este cititul, pentru că cititul te face din ce în ce mai înțelept. Autorul meu preferat e Mihai Eminescu. L-am descoperit prin genialitatea lui, prin poeziile lui, prin operele lui de artă. (…)

La Românii au talent nici nu visam să vin, mama m-a înscris și când am auzit seara că o să trec mai departe m-au trecut toți fiorii mei. Când o să văd atâta lume, juriul, o să mi se urce sângele la cap de bucurie”, a declarat Rareș.

La 7 ani, Rareș Prisacariu a recitat monologul lui Vlad Țepeș

La doar 7 ani, Rareș Prisăcariu a uimit întreaga țară, iar clipurile în care recită poezii patriotice au devenit virale pe internet.

„Pur și simplu ne-a uns pe suflet! A trebuit să vină un copil să-i aducă cu picioarele pe pământ pe toți patrioții de ocazie. Vă spun cu mândrie că Rareș Prisacariu este președintele țării «Românii au talent»“, a spus Pavel Bartoș.

„Ești un copil tare special și foarte hotărât, știi ce vrei, ai dominat scena de când ai intrat. Ai toate atuurile să mergi cât mai departe și să ajungi unde-ți dorești tu. De la un copil pleacă totul“, i-a spus Andra.

„Și eu cred că ai ceva al tău pus deoparte. Discursul e actual și de atunci până astăzi nu s-a schimbat absolut nimic. Drept pentru care mi se pare mult mai important că tu ai venit aici să ne arăți că în tine e un adevărat talent, pe care cred că l-am văzut cu toții“, a completat Andi Moisescu.

E un moment de fericire totală. Am făcut-o mândră pe mama“, a mai spus Rareș, copleșit de emoții, în culise.