Cine este primarul municipiului de reședință de județ acuzat de ANI de conflict de interese

Publicat: 25 iun. 2024, 11:14, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
Cine este primarul municipiului de reședință de județ acuzat de ANI de conflict de interese

Pe durata funcției de primar al Municipiului Tulcea, Ilie Ștefan a fost implicat în procesul decizional și a emis diverse acte administrative care au condus la beneficii financiare personale. În acest sens, el a emis autorizații de construire și certificate de urbanism pentru o companie comercială de la care a cumpărat mai târziu o proprietate imobiliară, anunță Agenția Națională de Integritate. 

Ilie Ștefan a participat la luarea unor decizii și a emis o serie de acte administrative care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial pentru sine

”În perioada exercitării mandatului de primar al Mun. Tulcea, a participat la luarea unor decizii și a emis o serie de acte administrative care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial pentru sine. Astfel, ȘTEFAN ILIE a emis autorizații de construire și certificate de urbanism pentru societatea comercială de la care, ulterior, a achiziționat un imobil.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicarea ANI.