Cine este Robert-Eugen Szep, secretarul de stat numit la Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor

Publicat: 20 feb. 2021, 17:00, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Cine este Robert-Eugen Szep, secretarul de stat numit la Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor

Directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cinegetică şi Resurse Montane Miercurea Ciuc din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, Robert-Eugen Szep, a fost numit secretar de stat în Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.

Acesta este de profesie inginer geolog, fiind absolvent al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi şi doctor în domeniul Mine, Petrol şi Gaze, relatează Agerpres.

Robert-Eugen Szep este şef lucrări din 2011 la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, iar din 2017 conducător de doctorat al Şcolii Doctorale de Chimie a Universităţii din Pecs, Ungaria. Din 2018 este cercetător ştiinţific gradul I la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului.

Domeniile sale de cercetare includ geochimia, geochimia mediului, chimia şi fizica atmosferei, schimbările climatice, poluarea aerului şi politicile de mediu, având numeroase publicaţii ştiinţifice în reviste internaţionale indexate Thomson Reuters.

Din iulie 2019, este directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cinegetică şi Resurse Montane Miercurea Ciuc din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”.

În perioada 2014-2019, a fost comisar general adjunct şi comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, fiind responsabil pentru Direcţia Generală pentru Controlul Poluării, Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate.

De asemenea, din 2012 până în 2014, a fost şef serviciu Monitorizare şi Laboratoare din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita şi comisar-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Harghita.

Citește și: