Cine ești tu, domnule George Simion, atunci când ești singur?

Neconvențional cu Adina Banea. Designerul și psihologul Adina Banea ne va prezenta, începând de azi, o dată pe săptămână, câte un profil psihologic și vestimentar al politicienilor zilelor noastre. Primul politician analizat este George Simion. De ce l-a ales pe Simion? Pentru că îl vede peste tot și îl consideră în vogă. Detaliile psihologice și vestimentare, precum și semnificațiile acestora, detaliate de către Adina Banea, sunt mai mult decât interesante.

Pai la o prima vedere, liderul partidului AUR, categoric este o persoana individualista, activist convins, protestatar, ce pare ca-si dorește o familie tradiționala unde figura masculină domina absolut in detrimentul partenerei, totodata din punct de vedere politic domnul George Simion de tânăr fiind tot asteapta s-o lovească. Aștearnă un boom  politic care sa-l poziționeze sus, printre politicienii cu rang cel mai înalt, visând probabil chiar la președinția  României.

Justificarea ori ideologia politica a acestuia, este in fapt cea adoptată de cel mai carismatic președinte al României dea  Revoluție încoace, si evident ca fac aluzie la  domnul președinte Traian Băsescu.

Uniunea Basarabiei cu Romania a reprezentat votul câștigător in doua mandate la rand, a adus recunoaștere politica, brand politic puternic personal  domnului Traian Bădescu, nu-i asa?

Înființând partidul AUR in 2019, intr-un moment important de  decizie electorală, venind in forța cu afirmații si declarații pline ochi de un patriotism aparte, in plus, vehiculând un salariu minim pe economie ca fiind singurul venit pe  care George Simion il aduce in familie, toate acestea împreuna, probabil ca nu ar fi avut cum sa nu inspire simpatie, solidaritate, persoana demnă de toata încrederea mea. A omului de rand.

In egala masura, George Simion are drept target masa populară a țării noastre, practic cei ce reprezinta in majoritate aproape alegătorul. Votantul.

Venit de nicăieri, fara a fi neaparat cunoscut ca persoana publica in sens pozitiv , cu un procent de 9%, acesta reuseste sa intre in Parlament. Atrage atenția masei, care il remarca, il discuta, il observa, incepe sa-i urmărească ascensiunea politica dar si, asa cum e de altfel si firesc, viața personala. Apariția publica.

Pana in 2020,  George Simion se declara apolitic, avand totusi vizibil ceva  simpatii politice pe de alta parte.

Intreaga  activitate si majoritatea acțiunilor de masa la care participa ori  pe care le inițiază se caracterizează prin violenta, fizica ori verbala, astfel il regăsim pe liderul politic AUR in majoritatea protestelor importante desfășurate de-a lungul timpului, incepand din 2006 chiar si pana in prezent.

Pai numai daca luam in considerare prima formațiune înființata de liderul ( de)AUR cum singur se autointitulează implicit, observam ca acesta constituie formațiunea Noii Golani,  unde numa’ denumirea in sine denota lipsa unei ideologii sănătoase. Se pare ca violenta ce il caracterizează ar fi moștenită genetic, intrucat din cate scrie presa acelasi comportament il are si parintele patern, ce de altfel chiar apare cu cazier, fiind sancționat conform legii pentru ultraj.

Acelasi George Simion se lupta cu jandarmii, proclama drepturi peste drepturi fara a tine seama insa si de responsabilități. Civice, in genere.

Caci altfel nu ne putem explica cum ajunge sa fie arestat, chiar si numai pentru cateva ore, se remarca încălcând si niciodată fiind in tandem cu principiile de baza ale societății noastre : liniște si pace, Diplomație. Acțiuni  diplomatice si nu impunere cu forța. Cu forța fizica chiar in majoritatea   cazurilor.

Deci ce observam noi publicul, la un ochi o țâra mai atent in legatura cu acest personaj?

Ce il caracterizează pe liderul partidului AUR?

As porni de la rezonanta lipsita din punctul meu de vedere de orice rezonanta pozitivă, numele organizației politice – AUR, unde conducătorii organizației se autoproslavesc  ca fiind  profeții României de astazi.

Apoi remarcam culorile alese caracterizează  Organizația politica in discutie – galben si negru, cu predominanta prima. . Orbitoare , ce-i drept, se remarca. Culori puternice, dominante, de forța, culoarea libertarienilor, ce apreciază principial standardul de aur. In  discrepanta totusi cu culorile adoptate de regula de catre organizații politice durabile.

Ideologia politica? Principiile de baza promovate? Uniunea României cu Basarabia

Ei bine, cu toate acestea, in mod surprinzător, se remarca faptul ca George Simion este considerat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova  având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat, ultima  in 2018.

Mai departe, mergând pe o analiza succinta a tipologiei domnului deputat George Simion, remarcam tendința certa a acestuia de a impune totalitarismul. (Formă de regim dictatorial bazat nu doar pe teroare, ci și pe sprijinul maselor mobilizate printr-o ideologie preconizând schimbări sociale radicale și care presupune un control complet al statului și scoaterea în afara legii a opoziției), cata vreme la nivel global se propaga din ce in ce mai mult democrația ca si deontologie politica mondiala..

In loc sa tindem deci la a fi liberi, indiferent de rasa clasa socială ori înclinație sexuală, AUR vine cu un curent nou,  prăfuit si uitat de multa vreme prin sertarele politicii de masa, toate acestea  intrucat societatea a evoluat puternic si fara doar si poate nu putem accepta sa mergem înapoi in pași mărunți, ca racul, ci dimpotriva speram din toti rărunchii noștri la pași  mari si siguri si tot înainte, in continuare.

George Simion imi aduce aminte cumva de Vadim Tudor si-a lui Românie Mare. Intr-adevar domnul Vadim a reușit sa strângă ceva simpatizanți, insa precum prevăd si un legatura cu personajul nostru, drumul acestuia in politica a avut picioare scurte.

Romania nu cred ca mai este dispusă ori deschisă la compromisuri. Nu suntem o tara extremista, pe de alta parte. Vrem din ce in ce mai mult pentru noi, societatea, nicidecum mai puțin. Stim deja ce vrem si stim si ca putem sa căpătam ceea ce ne dorim. Suntem intrati in Europa, desi cu greu, poziționați pe ultimele locuri, dar totusi, e un pas inainte, cum ziceam deja in rândurile de n-ai sus.  

 Ideologia  AUR inafara faptului ca se declara foarte public impotriva ( a tot) , din principiu protestând vizavi de trecut, prezent si viitor, ei bine, pe langa toate acestea, imi pare ca imbraca un aer mult prea autoritar, totul suna prea mult a Eu sunt George Simion si doar pe mine ma credeți. Eu sunt adevarul, eu sunt speranța si binele. Doar eu pot, doar eu voi face.

Pai serios? Cu ce s-a demonstrat măcar o mica parte a acestor afirmații de propaganda pana la urma? Ce a realizat pentru noi pana-n prezent partidul AUR, ori individual, deputatul George Simion? Chiar astept cu nerăbdare  răspunsurile voastre. Ale noastre in fapt, ale tuturor.

Trecând in plan personal, ce se observa pregnant? Aceeasi natura dominanta. Aceeasi lipsa de acceptabilitate a celuilalt, aceeasi problema vizavi de a asculta, a lua in calcul si alte opinii indiferent de context.

Domnul George Simion vrea o nunta mare, tradiționala, unde  invitat este tot poporul, intr-un final fiind preconizat un număr de aproximativ zece mii de persoane. Profetul  deputat s-a dovedit a fi destul de slăbuț in profeții in realitate numărul celor prezenți la nunta ajungând la vreo cinci mii de persoane. Strânși cu greu din toata tara, oameni veniți mai degraba la o petrecere câmpeneasca si nu la un eveniment de natura personala cum e percepută de fapt uniunea a doi oameni ce stabilesc la un moment dat in viața un drum comun pe mai departe.

NUNTA liderului (de) AUR

Evenimentul public, NUNTA liderului (de) AUR din punctul meu de vedere se percepe ca o reprezentație politica de tip campanie electorală, moment la care competitorii politici au drept scop atragerea unor valuri se simpatii si empatii din partea unei mese sociale foarte bine determinate si targhetate inca din start.

Si totuși ma întreb cum poti sa-ti imaginezi ca omul de rand simpatizează asa ospăț public pe termen lung? Cu atat mai mult cu cat invitații chiar sunt oameni ce traiesc viata de zi cu zi dintr-un salariu mediu pe economie, cu nevasta si copii cu tot.

Mai departe, tot din declarațiile extrovertă publice ale lui  Simion, aflam ca acestea  vrea 6 copii, vrea ca soția sa nu fie implicată in zona politica, vrea ca nunta in sine sa aiba mai degraba caracteristica  de eveniment campenesc decât de evenimentul cel mai fericit in plan personal al fiecăruia dintre noi.

Oare soția insa, ce vrea? Crezi ca are  voie sa aiba propriile dorințe, năzuințe samd in relație ori in raport cu cele must have dorite si realizate împreuna cu soțul ei? Sunt tare curioasa in legatura cu dorința  de a avea doar șase copii a liderului AUR. O fi vis ori target comun celor doi parteneri de viața?

Eh! Vom trai si vom vedea, zic, iar altfel, sa le dea Dumnezeu o familie fericita, plina de dragoste si gânguri  veseli  de copii! Personal, eu asta le urez din tot sufletul, ca o paranteza si fara legatura cu    restul gândurilor percepute despre dansul in principal si  in  adiacent.

Din punct de vede financiar, George Simion declara perseverent faptul ca nu deține, nu are, nu castiga – ori ce castiga donează celor in nevoie, insa pe de alta parte mii de oameni in decurs de minim zece ore cat durează petrecerea unei uniuni intre doi oameni, mănâncă, beau samd. Cine si cum s-a reușit organizarea acestui mare eveniment campenesc eveniment public, de care din ce-am inteles s-a ocupat  exclusiv  si personal insusi omul politic, toate acestea intrucat , evident, “ce ar gandi lumea, daca nu as fi in stare sa-mi organizez propria nunta?”

Se pare ca evenimentul  public dar intim personal al familiei Simion, denumit nunta, a,  atras donații inca din start, donații in bani ori materializate in diverse produse de consum ( Becali  spre exemplu a trimis ceva brânzeturi, din cate-am auzit- cel mai probabil a fost nevoie de  ditai mare  camion, imi imaginezJ) in fine, cert este ca de la organizare si pana la plecare, ni se explica transparent  faptul ca NUNTA liderului politic  in realitate este  un eveniment caritabil cap coada.

Ma gândesc acuma, oare ce om puternic, ce se autopozotionează  lider,  apelează la mila publica in  momentul de cea mai mare importantă pentru el?  Hmm, posibil sa fie un trend nou de care personal sa nu fi auzit?!  Voi studia, promit.

Rezumând in cateva cuvinte pana la acest moment reținem  ca liderul politic George Simion este caracterizat de: violenta, înverșunare, ura, lipsa de adaptabilitate, de responsabilitate civică, de asemenea dansul fiind un naționalist si tradiționalist  convins, apolitic declarat pana in 2019, cand a înființat Organizația politica AUR ce de altfel se pare ca in 2020 a reprezentat surpriza alegerilor parlamentare, toate acestea intrucat din nimic a reușit sa faca ..bici, cu un procent de 9% castigand ceva drepturi si poziție de deputat in Parlamentul României.  

In ce priveste stilul vestimentar al lui George Simion, in cateva cuvinte, caci din păcate,  n-am prea mult de spus, o sa pun accent pe doar cateva aspecte care sa completeze intrutotul tipologia predominanta a liderului nostru extremist politic.

Din ce am remarcat, in plan profesional sa zicem, ca deputat , George Simion se imbraca  exclusiv in costum negru , la care combina creativ o camasa întotdeauna desfăcută larg la gat. In extrem de rare ocazii am remarcat la  George Simion  cravata, ceea ce zic c-ar fi mai mult decât bizar. Costumul fara cravata e ca…vaca fara lapte, nu-i asa?

In rest, cu alte ocazii, cele mai numeroase in fapt, acelea unde regăsim figura de golănaș deja emblematica a politicianului, acestase pare ca adopta stil de reporteraș venit in graba la un eveniment inopinat. Mai mult decat haina, remarcam telefonul poziționat perfect pentru un selfie, telefon ce are rolul cel mai important in politica de strada desfășurată neuniform si răvășită de catre liderul (de) AUR, ce este de un real ajutor pentru transmisiunile live in social media  media regizate la fel de neprofesional de catre deputatul Simion.

Cel mai bine îmbrăcat președinte ori om politic al tuturor timpurilor, stim deja ca este dl Obama. De ce l-am adus in discutie? Doar din simplul fapt ca omul politic , George Simion, cel putin din ce percep cu ochiul liber, cam i  zona aia incearca sa inspire stilul personal vestimentar. Aplicându-l indubitabil intr-un mod cu totul si totul  eronat. Cap coada.

Pe scurt stilul vestimentar al lui George Simion vine in complementaritate deplina cu tipologia acestuia definita ca fiind răvășită, contradictorie, transpirată si la propriu si la figurat, cătrănită, neinspirata. Totul pare dus pana la jumătate. Mai departe, e greu si trebuie susținere. Financiara, mentală, socială, emoțională. Fundamentala.

Închei cu a spune ca astfel de personaje, in conditiile in care ar fi beneficiat de o educație cum trebuie, daca ar fi fost înconjurați de principialitate buna, pozitivă, daca ar fi fost îndrumați intr-o zona in care evoluție nu  inseamna violenta iar politic inseamna Diplomație si nu forța, in aceste condiții cel mai probabil George Simion ar fi fost un lider de masa strălucit. Pentru ca are ambiție, este persuasiv, promite frumos, ar fi putut fi popular simpatic. Din păcate ii lipsește in totalitate carisma si zâmbetul. Zâmbetul pozitiv.

 A fi lider, mai cu seama lider politic, implica o mulțime de responsabilități, dar in esența, in principal liderul politic este transparent, nu promite dar face, este mascul alpha, niciodată beta. Apoi liderul politic este fara pata, nu este interzis prin nicio tara straina, ba dimpotriva, telurile sale si targetul acestuia trebuie sa fie una cu cel al societății pe care alege sa o conducă. Liderul politic al prezentului este liderul adaptat prezentului. Nu cel care joaca rol de lider, ci acela care alege sa fie insusi ROLUL.

George Simion a ales sa ne fie lider, asa pare, nu-i asa? Intrebarea ramane insa mereu  aceeasi: dar noi? Noi il alegem pe el?

Citește și Politică și Fashion: Ce spun hainele despre politicienii noștri

21 COMENTARII

  • Așa este,se apropie alegerile și tremură unii să nu cumva ,,votantul” să-l aleagă pe Simion.Atâtea lucruri dovedite,și nu este bine.Vor merge iarăși unii ,,mituiți” la vot ,pt.mici sau bete.Nu mă aștept la nimic bun,nici în 2o24.

 1. Excelent articolul. Stimabile de mai sus pe nume Florin,dacă semeni cu Simion, stai acasă. Eu îmi doresc un viitor pentru copiii și nepotii mei. Nu putem să evoluăm cu scelerați gen Simion, născut din cenușa securiștilor îmbătrâniți și cocoșați, securiști fără speranțe de viitor . Cum să-mi pun eu si familia mea, stampila de vot pe niște neaveniți îngrășați de nesimțire gen Șosoaca, neaveniți cu priviri rătăcite gen Simion, etc. Acești mici Vadimi ( deși tacanitul ăla avea ceva în cap) vor sa acapareze tineretul fără nicio pregătire în niciun domeniu. Doar sa-i cumpere cu 60 de lei și ies în piață. Haideți oameni buni, să fim serioși. Cu hoardele astea vrem noi sa intram în Schengen? Cred ca i se dă prea multă atenție acestui mahalagist venit de nicăieri. La fel o să și plece. Sper că mai avem români în țara asta care să stie pe ce vor pune stampila. La bună vedere dragi români.

  • Dumneata vrei sa intri in Schengen cu hotii din ziua de azi care a dus tara la ruina? Dumneata crezi ca faci viitor copiilor cu esalonul doi al PCR si toti securisti de dinainte de ’89? Cei de dupa ’89 pot fi acuzati de subminarea economiei. Din cauza acestor politicieni s au nascut partidele extremiste si nationaliste, acesti politicieni cu partidele lor nu tine cu tara si cu poporul lor ci fac jocul altor neamuri ptr buzunarul si bunastarea lor pe spinarea prostimi. Va rog sa nu va legati de VADIM TUDOR,( un mare patriot), cred ca nu aveti pregatire nici pe jumatatea lui. Sa fiti binecuvantati cei care tineti cu acest popor.

 2. Prea frumos a fost caracterizat. Caracterul acestui om este de nedescris. Nu îl poți asemana cu omul. Acest om ne jignește, ne scuipă, bășește pe noi. Nu are respect față de nimeri. Face paradă, un clovn de circ , un om de nimic. Cum mama dracului să nu-ți vină să te duci din țara asta? O hahalera de om. Așa îl percep eu. Poate crede că ne păcălește cu corectitudinea lui la televizor. Hoțul strigă hoții. Marș d-aci potaie, ja la coteț.

 3. Fara sa fiu psiholog si fara sa fiu politician , ci ca doar cetatean de rand am observat aceste descrieri din putinele aparitii pe care poate timpde un minut le-am privit , dand peste ele asa intamplator ca si acum . Cred ca este tipul de om , care exploateaza , lipsurile , necazurile , nemultumirile si neimplinirii de toate felurile ale multimii , punandu-se in fruntea acestora ca reprezentant al multimii !! Partidul din care face parte , sufera din cauza greslilor impardonabile pe care acest om dornic de a fi „cineva ” ( acum nu este !!) le comite …nu cred ca este ” elicea ” care sa duca motorul Partidului -la vreo destinatie , ci cel mult in garajul partidului !!

 4. Pai daca e ca Vadim, inseamna ca omul stie ce zice si gandeste ca oameni de rand si e patriot!
  A sosit momentul sa ii dam jos pe cei ce ne-au mintit si tradat ,cei care de 33 de ani, si-au tras milioane de euro in banci din bugetul statului si pensii speciale in detrimentul oameniilor de rand si au cumparat justitia ca sa poata sa fure nestingheriti!
  Consider ca orice roman care nu a avut niciun fel de beneficiu de la partidele tradatoare ,acum si-a dat seama ca de cand s-au unit hotii toate preturirile s-au dublat impreuna cu salariile politicienilor iar restul am primit doar bataie de joc!

 5. O grămadă de idioți spălați pe creiere care trăiți din manipulare și „sarmale” aruncate cu praștia de globaliștii criminali și psihopați!
  Cu cât atacați naționaliștii, cu atât noi , poporul român, vom avea de câștigat iar voi gunoaielor veți ajunge acolo unde trebuie! LA PUȘCĂRIE !
  Vremea voastră se apropie de sfârșit !

 6. L-am văzut pe acest domn pentru prima data la televizor pichetand împreuna cu o mâna de vocaliști cu el in frunte, o stație OMV. M-a întrebat apoi cineva ce părere am despre el. Instantaneu am spus”golan” neștiind nimic despre el sau activitatea lui. De curând intr-o discuție cu un coleg de camera acela i-a spus ca ca el(George Simion) nu a lucrat o zi măcar din viața lui deși se zice ca a făcut o facultate. Probabil ca acest reporter l-a urmărit mai deaproape de aceea înclin sa ii dau dreptate. Cu o singura excepție: comparația cu Vadim Tudor. După părerea mea nu se poate face comparație. Vadim Tudor era mult prea deștept dar era coleric. Nu rezista prea mult când îl enerva prostia. Sincer apreciez articolele acestui reporter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...