Cine i-a lăsat pe cetățenii Republicii Moldova în întuneric și frig (VIDEO)

Cine i-a lăsat pe cetățenii Republicii Moldova în întuneric și frig? Maia Sandu, președinta Republicii Moldova este acuzată că nu a făcut nimic pentru cetăţenii săi. Persoana care face aceste acuzații mai adaugă și altele.

Republica Moldova se confruntă cu o profundă criză energetică din cauza Rusiei. Mai mult, țara a trecut și prin masive pene de curent din cauza bombardamentelor rusești asupra Ucrainei.

În ultima vreme au avut loc mai multe proteste la Chișinău împotriva guvernării, despre care Maia Sandu a spus că nu e exclus să fie orchestrate de la Moscova, pentru a destabiliza țara.

Cine i-a lăsat pe cetățenii Republicii Moldova în întuneric

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a acuzat-o pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, că nu a făcut nimic pentru cetăţenii săi. Ea a mai spus că autorităţile moldovene propagă rusofobia, deși Rusia nu a făcut decât să ajute Chișinăul.

„Cine a lăsat cetățenii R. Moldova în întuneric și frig, Rusia? Atâția ani i-am ajutat, livrându-le și asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetățeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiție în economia R. Moldovei în toți acești 30 de ani.

Ce, cetățeanca României Maia Sandu nu știe asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Și ce face actuala conducere, care deține cetățenia unui alt stat, nimeni nu înțelege. Această stare a lucrurilor provoacă regrete”, a declarat Maria Zaharova.

Cetățenii Republicii Moldova „puși” la mijloc

„La fel, noi vedem că tentativele de a băga în conștiința prietenosului popor moldovenesc imaginea de agresor a Rusiei nu funcționează. Oamenii au văzut cum Rusia a rezistat de una singură, formând un stat nou. Și, în ciuda tuturor acestor greutăți, am ajutat R. Moldova și cetățenii săi. Poporul R. Moldova știe și ține minte acest lucru și sunt sigură că nimeni nu va uita”, a declarat Zaharova, potrivit deschide.md.
Ea a mai acuzat Chișinăul că propagă rusofobia și Occidentul că se folosește de autoritățile moldovene ca „să bage țara într-o campanie antirusească”.

Maria Zaharova a mai susținut că în Republica Moldova e copiat modelul din Ucraina în care oameni cu părerile incomode nu sunt lăsați să vorbească, rusofobia e „arzătoare” și sunt promovate legăturile cu NATO.

Acuzații de încălcarea drepturilor mass-media din Republica Moldova

„Noi am atras atenția și anterior la încălcarea drepturilor mass-media din Moldova, unde până în prezent este interzisă transmiterea buletinelor de știri rusești. (…) Sunt lăsate doar posturile TV care propagandă activ rusofobia, iar cele care echivalau acest fenomen anomal sunt distruse”, a mai declarat oficialul rus.

Zaharova a mai afirmat, potrivit aceleiași surse, că actuala guvernare de la Chișinău e „temporară și finanțată din bani străini” și nu face decât să dea vina pe Rusia pentru toate relele. Zaharova îi reproșează Maiei Sandu că ar avea și cetățenia României și ar asculta de Occident.

La final, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a îndemnat guvernarea Republicii Moldova să nu perturbeze activitatea ambasadorului rus. 

„Dacă intenționați să-l deranjați pe ambasadorul nostru, vă atrag atenția asupra faptului că noi nu răspundem decât la retorica dumneavoastră. Nu vor exista întrebări, acțiuni îndreptate împotriva țării și cetățenilor noștri, atunci nu vor exista comentariile noastre. Așa că lăsați protestele pentru voi. Dacă nu o să mai propagați rusofobia, noi nu vom avea necesitatea să comentăm”, a spus Zaharova. 

 

1 COMENTARIU

  1. Le-am dat de toate dar ei fac pe-ai dracu!sa terminam odata cu pomenile pentru ei!o duc mai bine ca altii de la noi!sa ajunga ei sa vina sa ne roage!daca nu vor,sa se duca la rusnaci!ne-am cam saturat de atata greu!numai sacrificii si munca pentru unii,altii in desfrau si furaciuni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...