Cine sunt secretarii de stat de la USR-PLUS care încă n-au fost demiși de Cîțu

Premierul Florin Cîțu a demis aseară 26 de secretari de stat garantați și promovați de USR-PLUS, dar, surprinzător, au scăpat de ejectare mulți demnitari din echipa Barna-Cioloș.

„Vedetele” USR de la Mediu, omise de Cîțu

În Monitorul Oficial de ieri s-a publicat lista celor 26 de secretari de stat de la USR-PLUS demiși de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi de la dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Însă, oarecum curios, au fost omiși de la demitere câțiva secretari de stat de la USR-PLUS care au făcut și încă mai fac cărțile în ministere și agenții guvernamentale. La ministerul Mediului Apelor și Pădurilor condus de senatorul UDMR Tanczos Barna au rămas pe poziții trei grei secretari de stat de la USR-PLUS. Este vorba despre Octavian Berceanu- comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Florin George Gârbăcea – președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Și Atena Groza – guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. De asemenea, a scăpat de demitere mâna dreaptă a lui Cristian Ghinea de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marius Mihai Vasiliu, cel care în guvernul Orban era omul de încredere al lui Ion Ștefan Grindă la Ministerul Dezvoltării. Nu a fost demis încă nici fostul consilier al Ecaterinei ASndronescu, impus de USR-PLUS ca secretar de stat la Ministerul Educației, Radu Szekely, care este sibian și apropiat al lui Klaus Iohannis.
Nu trebuie omis că pe lângă cei menționați mai sus mai sunt mulți USRiști care ocupă funcții de secretar de stat în administrația central de care încă nu s-a atins premierul Florin Cîțu. De e oare și pentru cât timp?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole