Cine transmite la TV Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022

Publicat: 15 nov. 2022, 15:30, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Cine transmite la TV Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022

Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 va debuta pe 20 noiembrie și se va încheia în 18 decembrie.

În România, meciurile vor putea fi văzute la TVR 1 şi TVR 2. Acesta va fi primul turneu final de campionat mondial care are loc iarna, dar într-o ţară mereu caldă. Competiția se va desfășura pe opt stadioane. Cele 64 de partide vor fi transmise HD şi vor avea comentariu de la faţa locului.

Aşteptăm de peste 4 ani acest eveniment, din 15 iulie 2018, cea mai lungă perioadă dintre ediţii succesive postbelice ale Cupei Mondiale. Va fi, probabil, cel mai bun turneu final, din mai multe motive: e prima oară când un turneu de asemenea anvergură se joacă, practic, într-un oraş, facilitând accesul suporterilor şi scutind deplasările echipelor; nu mai sunt diferenţe de fus orar, de climă, nu mai e nevoie de adaptare de la o partidă la alta; perioada e foarte bună din punct de vedere sportiv, cu jucători aflaţi în formă maximă.

În acelaşi timp, pentru români, va fi un spectacol extraordinar. Orele de disputare sunt perfecte, toate meciurile vor fi transmise HD şi vor avea comentariu de la faţa locului, premieră pentru TVR. Vom avea ocazia să-i admirăm, la ultima competiţie majoră, pe corifeii anilor 2000 – Messi, Ronaldo, Modric, Luis Suarez, Cavani, Benzema, Neuer, Thiago Silva, Thomas Muller, Verthongen, Busquets, Bale, Eriksen, dar şi pe giganţii născuţi în acest secol, Mbappe, Vitinha, Bellingham, Pedri, Gavi, Vlahovic, Vinicius, Musiala – câţiva dintre ei. O lună de fotbal de cea mai bună calitate, o experienţă nemaipomenită, un cadou pentru toţi cei care iubesc sportul”, a declarat comentatorul Emil Hossu-Longin, potrivit tvr.ro.

Astfel, Qatar va organiza ediţia cu numărul 22 a competiţiei. Prima ediție a avut loc în Uruguay, în 1930. Campioana en-titre este Franţa.