Ciolacu: E o vocație să fii primar. În orașele mari și în Capitală, dezvoltarea este prioritatea, nu discuțiile despre serviciile de bază

Publicat: 07 iun. 2024, 20:34, de Cristina Cohuț, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu: E o vocație să fii primar. În orașele mari și în Capitală, dezvoltarea este prioritatea, nu discuțiile despre serviciile de bază
sursa: google

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a subliniat că este o vocație să fii primar și a evidențiat diferențele semnificative dintre sectoare. „Eu nu pot la alegerile din 2024, la oraşele importante din România, mai ales la Capitală, să revin la discuţii despre apa caldă, căldură şi despre curăţenie. Trebuie să vorbim despre cum se dezvoltă Capitala, care e coordonarea, care e partea Guvernului, că şi Guvernul are un interes imens în dezvoltarea Capitalei”, a adăugat el.

„E o vocaţie să fii primar. Sunt diferenţe imense între sectoare. În campania aceasta am rămas interzis că în sistemul de grădiniţe, şcoli, la mica publicitate, există anunţuri că devii flotant într-un anumit sector ca să-ţi poţi înscrie copilul la grădiniţă sau la şcoală. E incredibil. La fel şi dezvoltarea României, care a fost făcută neţinând cont de regiunile de dezvoltare, să meargă împreună. Dacă priorităţile din fondurile europene au mers pe o anumită zonă a ţării, atunci trebuia să echilibrezi din fondurile de buget. E mai stufos sistemul. Franţa are guvernatori, care au buget astfel încât să echilibreze dezvoltarea uniform. Sistemul german, nu toţi copiii au vacanţă în aceeaşi perioadă, astfel încât HoReCa să funcţioneze o perioadă mai lungă. Aşa că nu ai aglomeraţie, nu ai scumpiri de preţuri pentru că oferta e limitată şi cererea e imensă în vacanţe. Nu suntem o ţară mică, suntem a şasea ţară din UE. Am putea gestiona foarte bine acest sistem. Trebuie să fim puţin mai deschişi. Tot timpul stagnăm”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, într-un interviu acordat postului România TV, realizat în timp ce se plimba cu mașina prin București.

Întrebat dacă îi place aspectul Bucureștiului, liderul PSD a răspuns: „Noi suntem într-o zi în care se poate interpreta că spunem lucruri care pot influenţa votul”.

„Un singur lucru o să spun. Eu nu pot la alegerile din 2024, la oraşele importante din România, mai ales la Capitală, să revin la discuţii despre apa caldă, căldură şi despre curăţenie. Trebuie să vorbim despre cum se dezvoltă Capitala, care e coordonarea, care e partea Guvernului, că şi Guvernul are un interes imens în dezvoltarea Capitalei”, a completat el.

Întrebat dacă simte vreo strângere de inimă atunci când a trecut cu mașina pe lângă sediul DNA, în timpul interviului acordat la RTV, Ciolacu a menționat că: „Nu. Niciodată. Nu am făcut nimic”.