Experta OMS aflată în România: Toată lumea, de la guvern până la cetățean, trebuie să se implice în gestionarea pandemiei

Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății Heather Papowitz, director pentru situații de criză medicală, aflată în țara noastră, spune că toată lumea, de la guvern până la cetățean, trebuie să se implice în gestionarea pandemiei.

Declarația a fost făcută la finalul întâlnirii ce a avut loc marți la Ministerul Sănătății între experta Organizației Mondiale a Sănătății Heather Papowitz, director pentru situații de criză medicală, și secretarul de stat Andrei Baciu, pentru a ajuta autoritățile din țara noastră în gestionarea epidemiei.

”Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autoritățile din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni.”, a spus experta OMS.

Pe lângă expertiză, OMS va ajuta țara noastră și  cu echipament: 34.000 de teste rapide și 200 de concentratoare de oxigen.

„Dr. Heather Papowitz se va întâlni cu omologii naționali și va face evaluări pe teren pentru înțelegerea crizei COVID-19. Dr. Papowitz va colabora cu autoritățile naționale de sănătate pentru a identifica prioritățile cheie și acțiunile imediate care trebuie întreprinse.”, transmite OMS într-un comunicat.

Secretarul de stat Andrei Baciu a precizat că delegarea unui expert  și vizita acestuia în România fac parte din protocolul standard al OMS, atunci când o țară se confruntă cu o situație de criză.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...