VIDEO Cîţu: vom crește numărul de paturi la ATI la nivelul din iarnă. Să accelerăm campania de vaccinare, nu să căutăm vinovaţi

Florin Cîţu a cerut, joi, creșterea numărului de paturi la ATI la nivelul din iarnă. Premierul spune că trebuie accelerată campania de imunizare. De asemenea, va menţine programe agreate cu USR PLUS, precum loteria sau alte metode de încurajare a vaccinării.


Trebuie să fim pregătiţi să creştem numărul de paturi la ATI, să revenim uşor, treptat, către ceea ce aveam în iarnă. Şi să accelerăm campania de vaccinare.

 Acum, că am avut şi rectificarea bugetară aprobată, trebuie să ne asigurăm – şi am vorbit cu Ministerul Sănătăţii – că se vor face plăţile către personalul din centrele de vaccinare cât mai rapid. Voi spune asta şi Ministerului Finanţelor, pentru că avem nevoie de toată lumea în această perioadă„, a precizat Cîţu, la finalul şedinţei de guvern.

Cîțu: USR PLUS legitimează un partid antivaccinist

În replica la reproşurile USR PLUS că ar fi responsabil pentru „eşecul” campaniei de vaccinare, Cîţu a insistat că nu trebuie căutaţi vinovaţi, ci soluţii.

Mi se pare hilar să fii într-un guvern şi să spui că această campanie de vaccinare, pentru că este în coordonarea premierului, este a premierului. Nu, este o campanie de vaccinare a noastră, a tuturor şi toţi ar trebui să ne ocupăm.

Ceea ce am spus eu este că va fi îngreunată, în perioada următoare, campania de vaccinare, când un partid ca USR legitimează un partid antivaccinist şi îl aduce pe scena politicii din România şi le dă legitimitate. Va fi foarte greu să-i convingem pe români că mesajul antivacciniştilor nu este unul periculos când ei stau lângă cei care până mai ieri erau în actul de guvernare„, a afirmat Cîțu.

Programele agreate cu USR merg mai departe

Premierul a adăugat că vor fi continuate programele agreate cu USR PLUS pentru încurajarea vaccinării, deoarece sunt importante.

„Vom folosi toate metodele. Programele pe care le-am agreat deja cu foştii colegi de la USR vor merge mai departe, şi cel cu loteria, şi cel cu sistemele de incentivare”, a declarat Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...