Cîţu, după incendiul de la spitalul Covid-19 din Ploiești: Am cerut ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4

Premierul Florin Cîţu afirmă, după ce doi pacienţi cu CVOID-19 au murit în urma unui incendiu izbucnit joi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete şi că a cerut dee fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Cîţu subliniază că joi dimineaţă a fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport Covid-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roşu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi, 15 dintre ei au fost transferaţi. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început”, a transmis prim-ministrul.

El precizează că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete.

„Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 şi toţi cei implicaţi trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranţa pacienţilor! Şi repet: singura soluţie prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, conchide Cîţu.

3 COMENTARII

 1. Vă mor românii ca muștele, dacă nu otrăvite- arse, spitale total prost organizate și depășite moral, fizic și fonic.
  ”Cîţu- Am cerut ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4” Avem impresia ca acest individ politic chiar își bate joc de milioane de romani prin al său comportament, judecată şi inteligenţă

 2. Al 4-lea incendiu mortal la spital din cauza pandemiei a ucis 2 persoane în România. Un incendiu la un spital COVID-19 din România a ucis joi două persoane, au declarat autoritățile. A fost al patrulea incendiu mortal la un spital românesc cu COVID-19 în timpul pandemiei.
  Dl. Johannis ce facem pe weekend ? Rezervăm un schi, o partidă golf ? Turist de weekend prin Asia mică sau Europa?

 3. De ce au eșuat i România în lupta împotriva pandemiei?
  România, cea mai grav afectată țară din UE, a pierdut în fiecare zi în fața COVID aproximativ 500 de cetățeni, făcând-o cea mai grav afectată țară din Europa de acest nou val de pandemie și printre cele mai afectate națiuni din lume. COVID 19 a ucis un român la fiecare trei minute, potrivit rapoartelor comisiei guvernamentale de vaccinare. România a înregistrat săptămâna aceasta cel mai mare număr de decese cauzate de COVID de când a început pandemia. Cu aproape 600 de morți în doar 24 de ore, națiunea din sud-estul Europei are cea mai mare rată a mortalității din întreaga Uniune Europeană .
  Al 4- lea val al pandemiei este de departe cel mai mortal din țară, deoarece România are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din UE. România a fost prima din UE care a ridicat restricțiile și a relaxat alte măsuri, dar penultima în ceea ce privește ratele de vaccinare.
  Scenele macabre din zilele trecute cu primăriile din toată țara folosind excavatoare pentru a săpa terenuri de înmormântare pentru decedații recent cu COVID-19, deoarece cimitirele și pompele funebre nu mai pot face față numărului mare de morți, au dus la o creștere a numărului celor care doresc să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

EXCLUSIV Mircea Geoană suferă de o boală incurabilă

De ceva timp, actualul secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană, apare în public cu un nou look. Realitatea acestei schimbări este cu totul alta,...