Cîțu: „Nu l-am demis pe Berceanu”. Funcția, preluată de fiul primarului PNL din Jegălia

Publicat: 21 sept. 2021, 14:45, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
Cîțu: „Nu l-am demis pe Berceanu”. Funcția, preluată de fiul primarului PNL din Jegălia
Octavian Berceanu

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că nu l-a demis pe Octavian Berceanu de la șefia Gărzii de Mediu. Acesta a fost schimbat, ca urmare a ieșirii USR PLUS de la guvernare. Premierul a precizat că atribuțiile acestuia au fost preluate de adjunctul său, Alexandru Lucian Vasile, care este fiul primarului PNL din Jegălia.

Niciodată nu am primit vreun semnal de la domnul Berceanu că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să îi preia atribuțiile”, a declarat Cîțu.

Domnul Berceanu a fost numit politic și nu l-am demis eu. De fapt, i-a fost retras sprijinul politic când USR PLUS a ieșit de la guvernare.

Așa cum a fost retras prefectul Bucureștiului, domnul Berbeceanu, când a venit noua coaliție, pentru că acesta a fost algoritmul politic.

 Toți cei care au fost numiți politic, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic, trebuie înlocuiți”, a declarat premierul.

„Nu am numit pe nimeni în locul lui Berceanu”

Florin Cîțu spune că nu a numit pe nimeni în locul lui Octavian Berceanu, ci atribuțiile sale au fost delegate adjunctului.

Niciodată nu am primit vreun semnal de la domnul Berceanu că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să îi preia atribuțiile. Acesta e rolul adjunctului, când domnul Berceanu pleca în concendiu.

Dacă aș fi avut semnale de la domnul Berceanu, nu aș fi delegat atribuțiile. Am vorbit cu domnul ministru al mediului că situația merge mai departe.

Tot ce avem în programul de guvernare merge mai departe. Nu ne abatem de la planul pe care-l aveau aceste instituții”, a mai declarat Florin Cîțu.

Berceanu, eliberat din funcție în baza algoritmului politic

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost eliberat din funcție de premierul Florin Cîțu.

El a fost înlocuit, interimar, de Alexandru Lucian Vasile, comisar adjunct al Gărzii de Mediu. Acesta este fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași, fiind președintele organizației liberale de tineret Călărași.

E o suită de decizii pe care le-a luat domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, îi mulțumesc. Probabil domnia sa va ști ce să facă, astfel încât Garda de Mediu să mențină aceleași rezultate, cele mai bune din ultimii 20 de ani. Este o decizie strict politică”, a spus Berceanu, în direct la Digi24.