Ciucă va avea de furcă…Dacă negocierile cu Guvernul nu dau roade, polițiștii vor protesta chiar de ziua lor  

Pe 25 martie – Praznicul Bunei Vestiri și Ziua Poliției Române, polițiștii anunță proteste de amploare în București, chiar în fața Ministerului Afacerilor Interne.

Polițiștii anunță proteste, dacă negocierile cu Guvernul nu vor fi satisfăcătoare. Ei solicită aplicarea, de urgență și în integralitate a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, așa cum s-a procedat în cazul altor familii ocupaționale.

Ei revendică o salarizare decentă, acordarea drepturilor pentru transport și încadrarea în condiții de muncă adecvate.

În ceea ce privește pensiile militare, ei vor aplicarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în forma votată inițial. Prin acest lucru, spun ei, s-ar asigura  stabilitatea și predictibilitatea acestui sistem de pensii existent în toate statele membre NATO/UE. Polițiștii spun că joaca de-a alba-neagra cu legislația pensiilor militare trebuie să înceteze. Ei amintesc de războiul din Ucraina și spun că rezerviștii militari au un regim juridic special. Ei fac parte dintre cele trei categorii de forțe armate, fiind gata oricând de rechemare în activitate/mobilizare.

Printre alte revendicări se numără și aplicarea sporurilor la valoarea salariilor în plată și majorarea normei de hrană/normei de echipare și a sporului de suprasolicitare neuropsihică.

Polițiștii își mai doresc și un nou Statut și un Ghid al carierei, dată fiind perimarea actualelor prevederi, în vigoare de peste 20 de ani, timp în care am devenit stat membru UE și NATO.

Polițiștii anunță proteste, dar mai întâi negociază

Până la protestele anunțate, sindicaliștii vor încerca negocieri cu Guvernul și cu ministerele implicate în soluționarea revendicărilor.

Sindicatele polițiștilor au anunțat și alte proteste în țară. Astfel, acțiunile revendicative vor avea loc la Timișoara, 21 martie, la Cluj-Napoca, 22 martie și la Iași, 23 martie.

În București, protestul de pe 25 martie din fața MAI, va fi precedat în 24 martie de o acțiune la Guvern și un marș.

Citește și: De ce protestează polițiștii la Ministerul Muncii

4 COMENTARII

  1. Daca ei au cate 12 salarii si 3 pensii,de unde sa va mai dea si voua?de la magistratii cu cate 3 salarii si doua pensii?sau de la doctorii cu salarii actualizate cu sporuri de 85 la suta?de la consil8erii cu coeficient de ierarhizare 3?reveniti-va mai baieti!

  2. Voi sunteti buni numai sa aduceti bani la buget,8nca nu ati inteles asta?pensia e necontributiva,poate fi taiata oricand cu oricat!viata voastra ,timpul liber si familia intra la necontributivitate!!! Nu
    conteaza!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...