„Ciuperca neagră” a ucis peste 4.300 de oameni în India

Peste 4.300 de oameni au murit în India după ce s-au infectat cu „ciupercă neagră”, țara asiatică confruntându-se cu o epidemie a acestei boli.

India a raportat 45.374 de cazuri din această infecție rară și periculoasă, denumită Mucormycosis, a anunțat Mansukh Mandaviya, ministrul Sănătății, potrivit BBC.

Aproape jumătate dintre cei bolnavi încă se află sub tratament. În majoritatea cazurilor este vorba de pacienți COVID-19 recuperați sau aflați în recuperare.

Doctorii spun că ciuperca are legătură cu steroizii folosiți pentru tratarea COVID-19, iar diabeticii sunt cei mai expuși.

Infecția afectează sinusurile, creierul și plămânii și poate fi fatală în cazul bolnavilor diabetici sau a celor care au sistemul imunitar compromis, precum bolnavii de cancer sau oamenii cu HIV/SIDA. Potrivit medicilor, infecția cu „ciupercă neagră” pare să apară după 2-3 săptămâni de la vindecarea de COVID-19.

Datele oficiale arată că statele Maharashtra, Gujarat, Tamil Nadu și Rajasthan au raportat cele mai multe cazuri. În Maharashtra și Gujarat s-au întregistrat 1.785 de morți din numărul total al victimelor.

Raghuraj Hegde, un chirurg oftalmolog din Bangalore care a tratat mai mulți pacienți cu Mucormycosis, a declarat pentru BBC că numărul „bolnavilor și morților este puternic subevaluat”.

„În mod normal, moartea în cazurile de Mucormycosis se produce de la câteva săptămâni la câteva luni de la infectare. Sistemele noastre din prezent un reușesc să adune aceste date”, spune el.

Numărul cazurilor este subevaluat și din cauză că diagnosticarea este dificilă în spitalele mai mici și în zonele rurale, iar doar o parte dintre bolnavi ajung la spitalele din marile orașe, a adăugat chirurgul Raghuraj Hegde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole