CNAIR a emis o nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori

O nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisă de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe listă aflându-se firme la al doilea „cartonaş galben”, a anunţat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Pentru contracte de proiectare, aflate în derulare, au primit – din nou – certificate intermediare negative: Search Corporation SRL, Egis România SA, Egis International SAS, NV Construct SRL. Asocierea Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial SA, care în seria trecută a primit certificat pozitiv, a fost sancţionată în actuala serie cu Document constatator intermediar negativ”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, pentru contractele de execuţie lucrări au primit o nouă serie de certificate intermediare negative: Todini Construzioni Generali SpA, Asociarea Secol Romania SRL- Secol Societa Edile Construzioni e Lavori SA, Tirrena Scavi SpA, Asociarea Webuild SpA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd şi Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – Euro Construct Trading 98 SRL.

„Cu certificat negativ intermediar a fost sancţionată, în această serie, şi Nurol Insaat VE Ticaret AS, care la precedenta serie a primit certificat pozitiv. Vreau să reamintesc că, potrivit modificărilor din acest an la legislaţia achiziţiilor publice, documentele constatatoare periodice vor fi actualizate şi publicate din 90 în 90 de zile. Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte. Antreprenorii care au primit certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice) au posibilitatea să recupereze întârzierile şi să evite emiterea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare. Atenţie însă: sunt antreprenori care riscă să primească la următoarea evaluare direct ‘cartonaşul roşu’!”, a mai scris Grindeanu.

El a subliniat că rolul acestor documente constatatoare este, pe de o parte, să îi determine pe anumiţi antreprenori să îşi corecteze conduita, iar pe de altă parte să permită comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situaţia concretă a antreprenorilor care se prezintă la alte licitaţii.

„Cu ocazia verificării ofertelor, antreprenorii care au primit certificate constatatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate în derulare vor fi excluşi de la licitaţii.”, a punctat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole