CNAIR decontează 10 milioane de euro pentru cel mai complex pod peste Dunăre

Podul peste Dunăre care va face legătura între localitățile Brăila, Galați, Tulcea și Constanța este finalizat în proporție de aproximativ 30%.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au înregistrat o factură de circa 10 milioane de euro pentru execuția podului peste Dunăre în apropiere de Brăila. Astaldi SPA Italia, Sucursala România au facturat 48,107 milioane de lei pentru lucrări privind proiectarea și execuția celui mai spectaculos pod peste Dunăre.

Podul peste Dunăre, construit în zona Brăila, costă circa 430 milioane euro, este construit de asocierea italo-japoneza Astaldi – IHI, lucrărire se vor finaliza la finalul anului viitor. Podul va avea o lungime totală de 1.974 metri. Înălțimea podului va fi de 38 m de la nivelul de inundaţii maxim, proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului între localitățile Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Micșorează timpii de parcurs și asigură scăderea poluării la toate nivelele în prezent tranzitate.

Compania de Drumuri decontează o factură de peste 1,5 milioane de de euro și pentru cea mai așteptată autostrada din România. Mai exact, Alpenside, constructorul primilor km din autostrada Comarnic – Brașov a înregistrat o factură de 7,44 milioane de lei pentru proiectare și execuție autostrada Comarnic – Brașov, tronson Brașov-Cristian km 162-168. Din informațiile puterea.ro, cei primii km din autostrada Comarnic-Brașov ar putea fi finalizați la sfârșitul acestui an.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole