„Cod roșu” de alertă în Hawaii

Erupția vulcanului Kilauea din Hawaii este „în plină desfășurare”, după cum a avertizat Serviciul de prospectare geologică din SUA.

Ceea ce a fost un lac de lavă rece este acum o nouă erupție fisurală”, a transmis USGS pe Twitter. Observatorul Geologic din Hawaii a ridicat nivelul de alertă de la „sub supraveghere” la „avertisment” și codul său pentru aviație de la „portocaliu” la „roșu” pe măsură ce noua erupție și pericolele asociate sunt evaluate.

Erupția nu se afla într-o zonă locuită, fiind complet cuprinsă de Parcul Național al vulcanilor din Insulele Hawaii, au transmis oficialitățile locale.

Kilauea este cunoscut drept cel mai activ vulcan de pe glob. În anul 1790 lava vulcanului a omorât o mare parte din locuitori, fiind considerată una dintre cele mai dezastruoase erupții care au avut loc vreodată la Kilauea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...