Companiile aeriene din SUA sunt obligate să vaccineze angajaţii până la un termen limită

Casa Albă presează companiile aeriene majore din SUA să impună vaccinarea angajaţilor până pe 8 decembrie, informează Reuters.

Coordonatorul reacţiei la Covid-19 a Casei Albe, Jeffrey Zients, a vorbit joi cu directorii generali ai American Airlines, Delta Air Lines şi Southwest Airlines, pentru a se asigura că lucrează rapid pentru a impune vaccinarea angajaţilor înainte de termenul limită.

Preşedintele Joe Biden a semnat luna trecută un ordin executiv prin care contractorii federali au obligaţia de a impune angajaţilor să se vaccineze împotriva Covid-19, săptămâna trecută Casa Albă stabilind termenul limită de 8 decembrie pentru finalizarea vaccinărilor.

American Airlines a declarat faptul că peste 100.000 de angajaţi din SUA vor trebui să se vaccineze, dar nu a specificat o dată de conformare. Compania a adăugat că angajaţii vor putea solicita scutiri pe motive religioase sau de sănătate.

În timp ce încă lucrăm la detaliile cerinţelor federale, este clar că membrii echipei care aleg să rămână nevaccinaţi nu vor putea lucra la American Airlines”, au declarat preşedintele Doug Parker şi preşedintele Robert Isom, într-un memo.

Ne dăm seama că această obligativitate federală poate fi dificilă, dar este ceea ce se cere companiei noastre şi vom respecta acest lucru”, au mai spus aceştia.

Unii oficiali ai companiei aeriene ceruseră Casei Albe să amâne termenul ordinului executiv, semnat de Biden luna trecută, până după sezonul aglomerat al călătoriilor de vacanţă.

Zients a cerut companiilor aeriene „să acţioneze mai devreme decât mai târziu pentru a se asigura un proces de implementare cât mai bun posibil”, a spus o sursă, şi a precizat că administraţia de la Casa Albă nu intenţionează să relaxeze termenul limită.

Zients i-a îndemnat, de asemenea, să ia exemplu de la United Airlines, care a impus vaccinarea angajaţilor în luna august.

Cele trei companii aeriene au confirmat separat că discuţiile au avut loc, dar au refuzat să facă publice detaliile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...