Complexul Energetic Hunedoara: Sindicatele cer separarea Termocentralei Mintia de minele din Valea Jiului

Președintele Sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Iștoc, a propus ca Termocentrala Mintia să treacă în subordinea autorităţilor locale sau judeţene, iar minele de huilă din Valea Jiului şi Termocentrala Paroşeni să formeze Complexul Energetic Valea Jiului.

Sindicaliştii s-au întâlnit vineri, 5 ianuarie 2020, la Petroşani, cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi cu deputatul PNL Vetuţa Stănescu, alături de care s-au aflat conducerea CEH şi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, anunță Agerpres.

Procesul de separare al CEH în două entităţi ar trebui grăbit pentru că altfel complexul ar putea ajunge în incapacitate de plată. În schimb, formarea celor două companii ar permite revenirea în piaţa de energie a Termocentralei Mintia, susţine liderul sindical.

„În următoarele trei luni, se va putea vorbi de înfiinţarea Complexului Energetic Valea Jiului, care se va desprinde de Termocentrala Mintia”, a precizat Instituţia Prefectului.

Întâlnirea de la Petroşani a avut loc la solicitarea Sindicatului „Muntele”, ce reuneşte minerii care lucrează în exploatările de huilă din Valea Jiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...