Concertul manelistului Culiță Sterp stricat de polițiști și inspectorii ISU

Peste 400 de persoane au ales să-și petreacă a doua zi de Crăciun la concertul manelistului Culiță Sterp. Însă, distracția nu a durat mult, pentru că polițiștii și inspectorii ISU au descins localul din Bihor, care avea o capacitatea maximă de 180 de persoane.

În local a fost descoperită și o sumă de bani neînregistrată în casa de marcat. Au fost aplicate amezi de zeci de mii de lei.

Potrivit unor informații pe surse, cântărețul nu a fost vizat de acțiune. Acesta este deja sub control judiciar, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, dar și pentru că s-a urcat beat şi drogat la volan.

Totodată, în cadrul acțiunii, în care au fost implicați 34 de polițiști bihoreni, au fost legitimate 510 persoane, au fost controlate 60 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 73.675 de lei.

Astfel, în urma controlului efectuat într-un local public din localitatea bihoreană Nimăești, în care era organizat un eveniment, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au constatat că societatea comercială, cu sediul în municipiul Beiuș, județul Bihor, care desfășura activități de comercializare a unor băuturi alcoolice și nonalcoolice, în incinta respectivă, nu ar fi înregistrat în casa de marcat 6.885 de lei, bani rezultați din vânzările din seara respectivă.

În consecință, polițiștii de investigare a criminalității economice au sancționat societatea comercială în cauză conform prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea celor 6.885 de lei, care nu erau fiscalizați.

De asemenea, în urma controlului efectuat, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au constatat că, un bărbat de 28 de ani, locanic, în calitate de organizator al evenimentului, nu ar fi respectat criteriile care au stat la baza obținerii autorizației la securitate la incendiu, fapt ce impune pierderea valabilității acesteia, respectiv ar fi permis accesul în incinta respectivă pentru peste 400 de persoane, depășind limita pentru care localul era autorizat (180 de persoane).

În consecință, pompierii bihoreni l-au sancționat pe organizatorul evenimentului conform prevederilor Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu amendă în valoare de 50.000 de lei.

Polițiștii bihoreni continuă acțiunile în perioada sărbătorilor de iarnă, alături de partenerii instituționali, pentru trecerea în Noul An în liniște și siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...