Tragedie în Congo! 26 de oameni au murit electrocutați, după ce un cablu de înaltă tensiune s-a prăbușit într-o piață

Cel puțin 26 de oameni și-au pierdut viața în Republica Democrată Congo, după ce un cablu de înaltă tensiune s-a prăbușit într-o piață din apropiarea capitalei Kinshasa, scrie BBC.

Cablul s-a rupt și a căzut pe case, dar și pe lângă oamenii care făceau cumpărături în piață. Nu se știe exact motivul pentru care cablul s-a rupt.

Potrivit poliției congoleze, incidentul a avut loc în districtul Matadi-Kibala de la marginea capitalei Kinshasa și un număr de victime au murit pe loc. Presa locală scrie că majoritatea victimelor sunt vânzătoare în piață.

Cablul s-a rupt și un capăt sub tensiune a căzut într-un șanț care era plin cu apă pentru că plouase în acea dimineață”, a declarat pentru AFP Charles Mbutamuntu, purtător de cuvânt al guvernului local din provincia Kinshasa.

Compania națională de electricitate din Congo a anunțat, potrivit unui comunicat de presă, că este posibil ca o bucată a cablului să fi fost lovită de un fulger, iar impactul să fi produs ruptura și prăbușirea la pământ.

Tot Charles Mbutamuntu a spus că trupurile au fost duse la morgă și autoritățile au declanșat o investigație.

Premierul Sama Lukonde a vizitat piața în cursul zilei de miercuri și a descris situația pe Twitter drept „un accident teribil”: „Împărtășesc durerea imensă a familiilor. Gândurile mele sunt și alături de cei răniți”.

Numeroase districte din capitala Kinshasa sunt predispuse la inundații din cauza sistemului de drenaj al apelor slab întreținut, care datează din perioada colonială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...