Crește apetitul românilor pentru construcția de case la țară

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut, în luna septembrie,  cu 14,2% față de aceeași perioadă din 2020 și cu 0,5% faţă de luna anterioară. Din totalul acestora, 71,1% din autorizații s-au eliberat pentru construcția de locuințe în mediul rural.  

În ciuda creșterii prețurilor la materialele de construcții, din ultimul an, românilor nu le e frică de investiții în sector imobiliar. Astfel, sectorul construcțiilor pentru clădiri rezidențiale este în cpntinuă creștere. Doar în luna septembrie, s-au eliberat 4.899 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creștere cu 14,2% față de aceeași perioadă a anului anterior, informează datele Institutului Național de Statistică (INS). Din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, 71,1% sunt la țară.

Cele mai multe cereri pentru construcții s-au depus în centrul și Vestul țării, informează INS.

Se remarcă și o creştere a suprafeţei utile la autorizaţiile de construire eliberate pentru clădirile nerezidenţiale (+28,2%).

Pe de altă parte, managerii întreprinderilor din România estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, informeză un studiu al INS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...