Crește apetitul românilor pentru construcția de case la țară

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut, în luna septembrie,  cu 14,2% față de aceeași perioadă din 2020 și cu 0,5% faţă de luna anterioară. Din totalul acestora, 71,1% din autorizații s-au eliberat pentru construcția de locuințe în mediul rural.  

În ciuda creșterii prețurilor la materialele de construcții, din ultimul an, românilor nu le e frică de investiții în sector imobiliar. Astfel, sectorul construcțiilor pentru clădiri rezidențiale este în cpntinuă creștere. Doar în luna septembrie, s-au eliberat 4.899 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creștere cu 14,2% față de aceeași perioadă a anului anterior, informează datele Institutului Național de Statistică (INS). Din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, 71,1% sunt la țară.

Cele mai multe cereri pentru construcții s-au depus în centrul și Vestul țării, informează INS.

Se remarcă și o creştere a suprafeţei utile la autorizaţiile de construire eliberate pentru clădirile nerezidenţiale (+28,2%).

Pe de altă parte, managerii întreprinderilor din România estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, informeză un studiu al INS.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole