Contract important în industria apărării: producătorul MBDA va echipa elicopterele de luptă românești cu rachete

Publicat: 23 mai 2024, 09:07, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Contract important în industria apărării: producătorul MBDA va echipa elicopterele de luptă românești cu rachete
Sursa foto: mbda-systems.com

MBDA a semnat un contract cu IAR Brașov pentru a facilita integrarea Marte ER pe o platformă de elicopter destinată Forțele Navale Române, bazată pe platforma Airbus H215M.

Cu ajutorul performanțelor sale de vârf, Marte ER va asigura o capacitate de ultimă generație pentru îndeplinirea misiunilor de luptă în războiul de suprafață, facilitând apărarea intereselor suverane ale Forțelor Navale Române într-un mod extrem de eficient. Semnarea acestui contract marchează un pas important în cooperarea dintre MBDA și Forțele Armate Române.

„În calitate de lider european în domeniul sistemelor complexe de armament, compania MBDA este pregătită să facă față provocărilor cu care se confruntă Europa prin consolidarea capacităților europene de apărare. Suntem mândri să contribuim la autonomia strategică a Forțelor Armate Române și vom continua să acționăm ca un partener de încredere, oferind un portofoliu cuprinzător și adaptat nevoilor curente și viitoare”, a declarat Arnaud Rousset, vicepreședinte MBDA Europa.

MBDA va colabora cu IAR Brașov, Airbus și alți parteneri implicați pentru integrarea completă a Marte ER la nivelul sistemului.

Familia de rachete multiplatformă Marte este deja integrată pe mai multe platforme pentru Forțele Armate italiene și pentru diverși clienți la nivel internațional.

Marte ER reprezintă cea mai recentă generație a acestei familii de rachete. Este concepută pentru a funcționa în orice condiții meteorologice și poate atinge ținte la distanțe de peste 100 km.

De asemenea, Marte ER are un profil extrem de flexibil, permițând atacuri precise cu puncte de reper automate și manuale, salve și lovituri pe coordonate terestre, incluzând metode specifice de contracarare a sistemelor de apărare ale navelor.