Covid-19: De la 500 de cazuri pe săptămână, la peste 11.000, între 11 și 17 septembrie

Dr. Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, spune că, din păcate, ”nu s-a învățat” că  persoanele răcite ori se izolează, ori, dacă trebuie să iasă, să poarte mască.

Buletinele Covid din ultimele săptămâni, transmise de Ministerul Sănătății, indică o creștere de la 500 de cazuri pe săptămână la 11.000, la ultima raportare (11-17 septembrie).

Aceeași sursă indică și creșterea numărului de decese și de persoane diagnositcate cu Covid-19 care au nevoie de spitalizare.

Dr. Sandra Alexiu avertizează că a avut și zile când din zece persoane testate nouă erau pozitive.

Medicii nu sunt surprinși de această creștere, mai ales că s-au reluat activitățile derulate în grupuri, în spații închise, de multe ori neaerisite periodic.

Comparativ cu celelalte variante virale, cele aflate acum în circulație nu generează formele grave de boală, în schimb sunt mai contagioase.

Tocmai de aceea, dr. Alexiu recomandă masca, izolarea și igiena, o lecție care ”nu s-a învățat”: persoanele care au simptome de răceală să se izoleze, să folosească masca atunci când ies în comunitate și să respecte regulile de igienă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole