Covid-19: Ignorarea imunității naturale a avut „consecințe mortale”

Marty Makary, profesor la Școala de Medicină John Hopkins și la Școala de Sănătate Publică Bloomberg, redactor șef al Medpage Today, oferă argumente științifice care dovedesc că imunitatea naturală, dobândită prin trecerea prin boală, este superioară celei induse prin vaccinare.

În acest sens, prof. Marty Makary, autoare a volumului „Prețul pe care-l plătim: ce a stricat sistemul medical american și cum rezolvăm”, cere autorităților să aibă onestitatea de a renunța la ipoteza potrivit căreia „imunitatea naturală nu oferă o protecție fiabilă împotriva Covid-19”.

Din păcate, mulți lideri aleși și oficiali din domeniul sănătății publice au ținut mult prea mult timp ipoteza că imunitatea naturală nu oferă o protecție fiabilă împotriva Covid-19, o afirmație care este rapid dezmințită de știință”.

Imunitate de durată

În articolul cu titlul „Imunitatea naturală la Covid este puternică. Politicienii par să se teamă să spună acest lucru” (www.washingtonpost.com), prof. Marty Makary se bazează pe concluziile reieșite din 15 studii. Este citat un studiu efectuat în Israel pe un lot de 700.000 de persoane care a evidențiat că indivizii trecuți prin infecție au prezentat probabilități de 27 de ori mai mici de a se reinfecta Covid simptomatic comparativ cu vaccinații.

La aceeași concluzie a ajuns și studiul realizat în luna iunie, la Cleveland Clinic. Autorii studiului subliniază că în cazul persoanelor care au avut infecția cu SARS-CoV-2 este puțin probabil să aibă vreun beneficiu de la vaccinarea Covid-19.

Mai mult, studiul de la Universitatea Washington a constatat că și în cazul unei infecții Covid cu forme ușoare se poate dobândi o imunitate de durată.

Deci, știința emergentă sugerează că imunitatea naturală este la fel de bună sau mai bună comparativ cu cea indusă de vaccin”, subliniază prof. Marty Makary.

În aceste condiții, prof. Marty Makary consideră că este ”frustrant” faptul că admistrația Biden a susținut în repetate rânduri că imunitatea conferită de vaccinuri este preferabilă imunității câștigate odată cu  trecerea prin boală.

În opinia prof. Marty Makary, „minimizarea capacității imunității naturale a avut consecințe mortale: În ianuarie, februarie și martie, am risipit doze rare de vaccin pe milioane de oameni care anterior au avut covid, cu care puteau fi salvate zeci de mii de vieți”.

Teama autorităților

Prof. Marty Makary are și o explicație pentru atitudinea autorităților: teama că unii vor alege infectarea în locul vaccinării. Deși consideră legitimă această teamă a autorităților, totuși prof. Marty Makary le cere acestora să-i încurajeze pe oameni să se vaccineze, fiind sinceri, corecți și transparenți cu aceștia. „În experiența mea clincă, am descoperit că pacienții sunt extrem de înțelegători cu datele în evoluție, dacă sunteți cinstiți și transparenți cu ei”, spune prof. Makary.

„M-am vindecat de covid, este absolut esențială să mă vaccinez?”. Din păcate, relatează prof. Makary, mulți oficiali din domeniul sănătății au ignorat noile studii și au răspuns la această întrebare cu un „Da” hotărât.

Totuși, prof. Makary speră că dovezile oferite de noile studii îi vor influența pe oficialii federali. În acest sens, binecunoscutul prof. Anthony Fauci a sugerat că guvernul ar putea să-și regândească poziția față de imunitatea naturală.

Prof. Makary se referă și la poziția actuală a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor care resping imunitatea naturală în cazul copiilor, deși aceștia sunt mai puțin susceptibili de a suferi simptome severe. În acest sens, Ministerul Sănătății din Israel recomandă ca orice adult sau adolescent trecut prin infecția cu Covid-19 să primească o singură doză din vaccinul ARN mesager. Și această recomandare este valabilă și în alte țări.

Având în vedere recentul anunț al Casei Albe privind obligativitatea vaccinării , prof. Makary este de părere că  liderii noștri din domeniul sănătății publice trebuie să recunoască faptul că au greșit ignorând beneficiile imunității naturale. Pentru aceasta, prof. Makary cere ”să ne reunim cu toții în jurul literaturii științifice  și al experienței clinice din lumea reală” care arată că nu trebuie să impunem vaccinarea tuturor persoanelor.

3 COMENTARII

  1. Patologii vă spun prin autopsii despre ce se întâmplă în corp după vaccinare? https://gnews.org/1556370/ Nu este un vaccin, este o otravă neadulterată. Îți dăunează sistemul imunitar care luptă împotriva bolilor precum cancerul și stimulează potențiali viruși. S-ar putea observa o creștere dramatică a pacienților cu cancer în următorii ani. Eșantionul de autopsie din spatele biroului său, un sportiv în vârstă de 50 de ani, care a murit la 2 zile după vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...