Covid-19: Pestre 58.000 de amenzi în valoare de aproximativ 8,6 milioane lei, în ultima săptămână

Purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat, sâmbătă, că polițiștii au aplicat în ultima săptămână peste 58 de mii de amenzi în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei, în cadrul acțiunilor desfășurate în contextul combaterii infecțiilor cu Covid-19.

Totodată, 69 de persoane sunt cercetate în 60 de dosare penale, dintre care 54 pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măştii de protecţie, nerespectarea normelor privind distanţarea fizică sau cu privire la organizarea unor evenimente în spaţii închise pentru care sunt impuse interdicţii ori cu depăşirea numărului de participanţi permis.

Potrivit oficialului MAI, în intervalul analizat, au fost verificaţi aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60 de mii de operatori economici, 90 de mii de locaţii de interes, printre care 40 de mii de restaurante, terase şi fast-food-uri, precum şi peste 480 de mii de persoane.

MAI recomandă în continuare cetăţenilor şi operatorilor să respecte regulile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea viruslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole