Covid: EMA evaluează o versiune modificată a vaccinul de la Pfizer contra Omicron

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunțat lansarea procedurii de evaluare a unei versiunii modificate a vaccinului contra Covid-19 de la Pfizer, astfel încât să protejeze contra variantelor specifice virusului, în special contra subvariantelor Omicron, transmite Europe 1.

Pe măsură ce compania progresează în dezvoltarea vaccinului său adaptat, EMA va primi mai multe informații, în special date privitoare la răspunsul imunitar al vaccinului, ca și date privind eficacitatea contra subvariantelor Omicron, subliniază EMA într-un comunicat. Printr-un proces de evaluare continuă, EMA va evalua datele pe măsură ce ele vor fi disponibile, a declarat agenția cu sediul la Amsterdam.

Variantele BA.4 și BA.5

Totuși, EMA a subliniat că detalii despre vaccinul adaptat, ”de exemplu dacă el va ținti una sau mai multe variante ale Covid, nu sunt încă definite”.

Evaluarea în curs efectuată de EMA va continua până ce vor exista suficiente date pentru o cerere oficială de comercializare a medicamentului în Uniunea Europeană, a anunțat EMA.

În prezent, îngrijorările privitoare la revenirea coronavirusului, în special a variantelor BA.4 și BA.5, sunt în creștere, inclusiv în Marea Britanie și Olanda, unde nivelul a atins cele mai înalte cote din ultimele trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole