Covid. EMA evaluează Xevudy, un nou anticorp monoclonal, în ritm accelerat

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a demarat evaluarea cererii de autorizare de punere pe piață a anticorpului monoclonal Xevudy (sotrovimab) dezvoltat de compania GlaxoSmithKline împreună cu Vir Biotechnology, anunță, joi,  Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Xevudy este recomandat pentru tratamentul adulților și adolescenților care nu necesită oxigenoterapie și prezintă riscul de a dezvolta boala COVID-19 severă.

”Sotrovimab (cunoscut și cu numele de VIR-7831 și GSK4182136) este un anticorp monoclonal cu efect împotriva COVID-19.

Un anticorp monoclonal este un tip de proteină care se atașează la o structură specifică (numită antigen). Sotrovimab a fost conceput pentru a se atașa la proteina „spike” a SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, limitând astfel capacitatea virusului de a pătrunde în celulele organismului. Se așteaptă ca acest lucru să reducă severitatea bolii, precum și necesitatea spitalizării la pacienții cu COVID-19”, se precizează într-un comunicat al ANMDMR.

Din același comunicat reiese că EMA va evalua beneficiile și riscurile medicamentului Xevudy într-un ritm accelerat, existând posibilitatea să formuleze o opinie în termen de două luni, în anumite condiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...

VIDEO. Nuntă de pomină la Oradea, cu elicopter, șampanie scumpă și...

Nunta anului la Oradea! Controversatul om de afaceri Călin Raita a ținut să organizeze o petrecere de fițe cu ocazia căsătoriei sale cu Raluca,...