Covid la Wuhan: Pentru patru cazuri asimptomatice, s-a dat ordin de izolare în case!

Publicat: 29 iul. 2022, 15:31, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Covid la Wuhan: Pentru patru cazuri asimptomatice, s-a dat ordin de izolare în case!

Aproape un milion de chinezi dintr-o suburbie a orașului Wuhan – oraș din centrul Chinei, unde s-a înregistrat prima dată noul coronavirusul – au fost plasați în izolare, transmite BBC.

Este vorba despre locuitorii din districtul Jiangxia din orașul Wuhan, care au primit ordin să rămână în case trei zile, după ce au fost detectate patru cazuri asimptomatice de Covid.

China aplică strategia ”zero Covid” bazată pe testare în masă și reguli stricte de izolare. Pe de o parte, această strategie a contribuit la reducerea numărului deceselor. Pe de altă parte, a generat o opoziție din partea oamenilor și a întreprinderilor care continuă se confruntă cu restricțiile.

Wuhan este un oraș cu 12 milioane de locuitori și prin teste efectuate periodic s-au detectat două cazuri de Covid asimptomatice. Ancheta epidemiologică a mai fost descoperite încă două și, astfel, imediat a fost emis ordinul de izolare.

Wuhan a devenit celebru în toată lumea la începutul anului 2020, fiind primul loc unde oamenii de știință au detectat noul coronavirus și primul oraș unde au fost impuse cele mai dure măsuri restrictive