Creşte valoarea voucherelor pentru alimente

Vești bune pentru beneficiarii voucherelor pentru alimente! Mnistrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că valoarea acestora se va mări de anul viitor.

Anul acesta de vouchere au beneficiat doar cei cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, anul viitor suma va crește la 1.700 de lei.

”Sunt măsuri de sprijin pe care le-am decis în coaliție, care susține actualul Guvern, inclusiv ridicarea pragului valoric până la care se alocă aceste vouchere de alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Va continua pe tot parcursul anului 2023, începând din luna februarie.

Pragul s-a ridicat de la 1.500 la 1.700 de lei. După cum ați văzut și în acest an, am avut măsuri de sprijin până la concurența valorii de 2.000 de lei venituri”, a declarat Marius Budăi, duminică seara, pentru romaniatv.net.

Deja, cea de-a treia tranşă de 250 lei a fost încărcată pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”, valoarea totală a sumelor fiind de peste 590 de milioane de lei.

”Sunt cetățeni care deja ne-au confirmat că au primit banii, pentru că vin sărbătorile și trebuie să facem tot ce trebuie și ce ne stă în putință, pentru a aduce cât de cât un zâmbet cât de mic pe fața semenilor noștri.

Dacă vorbim de 1 ianuarie, documentele premergătoare, mă refer aici la actele normative, ordonanța de urgență care a prevăzut aceste majorări și acele măsuri în continuarea programului „Sprijin pentru România”, inclusiv bugetul a fost adoptat în Parlament, s-a dat votul final (…), a declarat Marius Budăi.

De acești bani beneficiază aproximativ 2,4 milioane de români, arată MIPE. 

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a efectuat plăţile pentru încărcarea voucherelor sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România” cu o nouă tranşă de 250 de lei, cea de-a treia, pentru un număr de 2.358.359 de români. Reamintim că sunt IV tranşe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an. Astfel, până miercuri, toţi beneficiarii vor avea cardurile încărcate, pentru a putea achiziţiona alimente şi mese calde. Valoarea totală a sumei transmise de MIPE, din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 590.384.250 lei”, precizează MIPE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...