Marius Budăi: „Nu am spus nimic de o a doua majorare a pensiilor”

Marius Budăi vine să clarifice declarațiile sale care au lăsat să se interpreteze că ar avea loc o a doua majorare a pensiilor.  

Marius Budăi a venit cu noi clarificări după ce sindicatele au ameninţat cu plângere penală atât pentru ministrul Muncii cât și pentru ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. „De la 1 ianuarie crește pensia la valoarea punctului stabilit: 1.785 lei. Toate pensiile bazate pe contributivitate vor crește. Programul „Sprijin pentru România va fi în continuare. Voucherele de 250 lei vor continua. Vor fi măsuri de ajutor pentru anul 2023.

Am avut o discuție cu domnul ministru Boloș. În perioada 19-23 decembrie vor fi încărcate cardurile voucherelor. Am fi vrut mai devreme, dar avem un calendar de respectat”, a spus Marius Budăi, duminică seara.

„Chiar dacă a fost liber, vineri s-au făcut plăți astfel încât am început plata pensiilor. Mâine, Casa de Pensii va mai livra către Poștă alte sume. Avem înțelegere de la Poșta Română. În ianuarie, de asemenea, pentru că e deschidere de conturi în noul an bugetar plata va începe undeva pe 4 ianuarie”, a spus ministrul Muncii.

Referitor la discuțiile din spațiul public privind o a doua majorare de pensii în anul 2023, Budăi a răspuns: „Nu am spus eu așa ceva. Am vorbit doar de ceea ce este deja, actele normative la care lucrăm. Mâine dimineață vom intra în avizare ministerală, astfel încât să nu avem nicio sincopă. Am să vorbesc despre fapte și, așa cum s-a putut observa, am preferat să fim productivi și să păstrăm echilibrul”.

Sindicaliștii de la Cartel Alfa îl ameninţă cu plângere penală pe Marius Budăi, ministrul Muncii, motivând că fondul de pensii este insuficient și este deja un deficit, iar pensionarii vor fi de fapt afectaţi de aceste măsuri de majorare a pensiilor şi a salariului minim.

Întrebat despre plângerea penală cu care îl amenință sindicaliștii, ministrul a declarat: „Nu răspund la aceste lucruri. Dacă atunci când vrei să faci bine treci prin asta, o să trecem. Într-o perioadă atât de grea, Guvernul a încercat să țină un echilibru”.

Nu neagă o posibilă majorare

Întrebat, pe 1 decembrie, dacă va putea Guvernul să mai dea o nouă majorare a pensiilor anul viitor, Marius Budăi nu a negat.

Suntem în pericol cu următoarele majorări și cu rezolvarea inechităților. Inechitățile nu se rezolvă decât cu impact bugetar. Nu cred că se gândește cineva sau poate când au scris PNRR s-au gândit să tăiem de la cei care au pensii mai mari, să dăm la cei cu pensii mai mici (…).

Coaliția a luat o decizie acum și dacă în viitor coaliția va lua și alte decizii, și mă bazez pe experiența acestui an 2022, atunci când avem o vorbă, când coaliția a decis, Executivul a executat„, a replicat ministrul Muncii.

Întrebat, totuşi, dacă exclude ca pe lângă această majorare de 12,5% să mai fie o nouă majorare aplicată pensiilor, oficialul nu e negat nici de această dată.

3 COMENTARII

  1. Budai este asa cum si numele sugereaza , un as al vorbelor de auncat . Omul asta vorbeste 2 ore de aceleasi lucruri , fara a spune nimic concret , te da cu tot felul de palavragisme , iar in final termina cu idei marete si sperante desarte .

  2. Nu mai mințiți lumea!nu mai promiteți măriri când voi tăiați! mi-ați dat 110 lei, mi-ați tăiat 350,asta e mărirea de anul trecut!!!anul asta îmi dați (nu e sigur),vreo 80 de lei,din care rămân vreo 72!!!asta e mărirea cu inflația,mă căpușă,lepre ce sunteți! rușine!

  3. Nu mai mințiți lumea!nu mai promiteți măriri când voi tăiați! mi-ați dat 110 lei, mi-ați tăiat 350,asta e mărirea de anul trecut!!!anul asta îmi dați (nu e sigur),vreo 80 de lei,din care rămân vreo 72!!!asta e mărirea cu inflația,mă căpușă,lepre ce sunteți! rușine!cumulat,anul trecut mi-ai furat o pensie pe o luna tot anul,anul asta care vine mai îmi iei doua pensii de o luna!raman cu tri pensii lipsa pe un an cu o inflație de coca 16 la sută,următorul,2023 și ăla cu inflație de doua cifre!asta e furt ,nu mărire!să-ți dea sănătate bombardierii și puturoșii ,nu eu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...